Noul Samsung Galaxy Z Fold4 – un telefon pliabil, cu aptitudini speciale!

Samsung a dezvăluit cea de-a patra versiune a telefonului său pliabil, Samsung Galaxy Z Fold4.  După prima impresie, potențialii cumpărători care l-au testat fost plăcut surprinși. 

Ceea ce a fost negativ la predecesorul Galaxy Z Fold3, era greutatea mare șmecanismul de pliere lent. E puțin distractiv să deschizi telefonul mobil uriaș. Este cu atât mai îmbucurător că Samsung a îmbunătățit enorm aceste aspecte. Desfășurarea este mult mai lină și necesită mult mai puțină forță decât la modelul precedent.

Ușor de pliat, convenabil de ținut

Acum ați putea crede că balamaua este și mai puțin robustă?! Nu poți afla asta într-un test foarte scurt. Dar putem spune că arată la fel de durabil ca și predecesorul său, dacă nu, chiar puțin mai bine.

Odată deschis, puteți simți că dispozitivul este mai mic, mai subțire și mai ușor, chiar și fără să ne uităm la fișa tehnică. Ecranele au 7,6 inchi (interior) și 6,2 inchi (exterior). Cu toate acestea, dimensiunile s-au schimbat. Când sunt desfășurate, dimensiunile sunt acum  155,1 x 130,1 x 6,3 mm în loc de 158,2 x 128,1 x 6,4 mm (Fold3). De asemenea, noul model este cu 8 grame mai ușor, cântărind doar 263 de grame. Este și mult mai confortabil de ținut și ușor de utilizat, chiar și pentru mâinile mici.

Actualizare uriașă a camerei

A doua schimbare majoră este camera îmbunătățită. Marea critică a predecesorului a fost remediată, fiind instalată acum aceeași cameră ca la Galaxy S22. Pe spate se află acum un obiectiv cu unghi larg de 50MP/f1.8 , un teleobiectiv de 10MP/f2.4 cu zoom optic 3x și un obiectiv cu unghi ultra-larg de 12MP.

Ecranul frontal are o cameră de 10 MP (f2.2). Camera internă pentru selfie este de 4 MP/f1.8 și este ascunsă sub afișaj. În timpul prezentării, s-a subliniat că de fapt, aceste detalii nu le vezi deloc. Nu putem să confirmăm asta, dar se vede la fel de bine ca și cu Fold3. 

În software a fost introdusă și o nouă caracteristică practică. Bara de activități cu cele mai importante aplicații este acum afișată în unele aplicații, cum ar fi browserul. Acest lucru sprijină concentrarea pe multitasking. Puteți comuta foarte repede între aplicații. 

Concluzie

Dintre toate dispozitivele pe care Samsung le-a introdus acum, Galaxy Z Fold4 s-a schimbat mult în bine. Cu noua cameră și designul mai subțire și la îndemână, telefonul mobil voluminos cu interes special devine, încet, mai mult decât o simplă atracție costisitoare.

Culorile gri-verde, negru-fantomă, vișiniu și bej sunt drăguțe, dar nu ne dau pe spate. Cel mai mult ne-a plăcut versiunea neagră, dar, până la urmă, desigur, asta e o chestiune de gust. 

Prețuri și disponibilitate

Galaxy Z Fold4 începe cu un preț de 1.799 de euro (256 GB). Versiunea de 512 GB costă 1.919 euro . O versiune cu 1 TB de stocare este disponibilă exclusiv în magazinul online Samsung, pentru 2.159 euro. Dispozitivul poate fi precomandat acum, iar vânzările vor începe pe 26 august.

Specificații tehnice

 • Ecran interior:  7,6 inchi  cu 2.176 x 1.812 pixeli și 120 Hz
 • Ecran exterior:  6,2 inchi, 2.316 x 904 pixeli, 120 Hz
 • Cameră (spate): Obiectiv cu unghi larg: 50 MP Dual Pixel (f1.8), Teleobiectiv: 10 MP (f2.4), Obiectiv cu unghi ultra-larg: 12 MP
 • Camere frontale :  10 MP Dual Pixel (f2.2) în față,  4 MP Sub Display Camera (f1.8) în interior
 • Baterie: 4.400 mAh
 • Culori: Gri Verde, Phantom Black, Bej, Burgundy
 • Preis: 1.799 Euro (256 GB), 1.919 Euro (512 GB), 2.159 Euro (1 TB)
 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Rețeaua 3G va fi închisă – multe telefoane mobile vor fi în curând inutilizabile

  Furnizorii de telefonie mobilă vor opri rețeaua 3G până la sfârșitul anului. „Astăzi” explică ce înseamnă acest lucru pentru tine și ce ar trebui să faci. Cei trei mari furnizori…

  Telefoanele Android au o caracteristică utilă despre care aproape nimeni nu știe

  Smartphone-urile Android moderne funcționează acum atât de bine încât cu greu trebuie să dai o mână de ajutor. Totul funcționează ca un ceas și aproape ca prin magie. Cu toate…