Se spune că Moscova ar fi planificat o strategie AfD

Politicienii AfD sunt sub presiune din cauza posibilelor legături cu Rusia și China. Influențează Moscova cursul partidului? „Spiegel” raportează despre un presupus document de strategie.

Berlin – Potrivit unui raport „Spiegel”, pozițiile AfD sunt izbitor de asemănătoare cu cele despre care se spunea că ar fi fost formulate de către strategii din Rusia cu privire la AfD. Revista de știri a relatat despre un presupus „manifest” care a fost întocmit în administrația prezidențială a Kremlinului.

În septembrie 2022, se spune că unui șef de departament i s-a dat ordinul la o întâlnire a influentului șef adjunct al administrației Kremlinului, Serghei Kiriyenko, să „dezvolte un nou concept pentru partidul Alternativa pentru Germania”. Scopul este de a crește numărul sondajelor AfD și de a obține o majoritate în alegeri la toate nivelurile, potrivit raportului, care citează o notă a unui serviciu secret occidental fără nume.

Întrebat, liderul AfD Tino Chrupalla a descris raportul drept „pistolul tâlharului”. El a declarat Agenției de Presă Germană că nu cunoaște acest presupus document. Alți membri înalți ai partidului au spus, de asemenea, că nu sunt conștienți de acest lucru.

Lucrarea despre care se presupune că este elaborată de Kremlin este „ca un ajutor de formulare programatică pentru AfD”, scrie „Spiegel”, care pretinde că îl are. Pictează o imagine întunecată a Germaniei. Se vorbește despre dezindustrializare și despre migrarea marilor companii din Germania. Economia germană este pe moarte.

Documentul mai precizează: „Politicienii needucați care nu pot calcula consecințele deciziilor lor au atras Germania într-un conflict cu Rusia, un aliat natural al țării noastre și al poporului nostru”.

„Guvernul eșecurilor”
Guvernul semaforului este descris ca un „guvern al eșecurilor” care a distrus eforturile marilor predecesori precum Willy Brandt, Helmut Schmidt și Helmut Kohl. Potrivit lui „Spiegel”, strategii de la Kremlin derivă din aceasta următorul principiu: Un politician german nu ar trebui să aibă valori, idealuri și obligații „care sunt mai presus de interesele Germaniei și de obligațiile față de poporul german”.

Höcke: „Nu este același lucru”.
În ceea ce privește conținutul, acest lucru este de fapt similar cu ceea ce susțin și politicienii AfD: Germania nu are nevoie de o politică bazată pe valori, ci mai degrabă de o politică bazată pe interese, este ceea ce ei cer. Cuvântul dezindustrializare apare din nou și din nou. Politicienii de la semafor sunt acuzați că sunt incompetenți pentru că nu au pregătire adecvată. Iar liderul AfD din Turingia, Björn Höcke, a vorbit de mai multe ori despre Rusia ca partener natural al Germaniei. Întrebat de „Spiegel” despre presupusa lucrare și despre asemănări, Höcke a răspuns simplu: „Același lucru nu este același lucru”.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…