O ucraineancă a votat împotriva pachetului de ajutor pentru Ucraina în Senatul SUA

Republicanul a votat împotriva pachetului de ajutor de mai multe miliarde de dolari pentru țara sa natală – o supărare majoră pentru compatrioții ei.

Victoria Spartz, născută în Ucraina, s-a poziționat de timpuriu ca un avocat al sprijinului țării sale natale în războiul împotriva Rusiei. Într-o conferință de presă emoționantă din 2022, ea a descris bombardamentele la care au asistat bunica și prietenii ei la fața locului. Ea a descris invazia rusă drept „genocid”.

După cum a devenit cunoscut acum, ea a votat împotriva pachetului de ajutor de 61 de miliarde de dolari în Congresul SUA. Președintele Volodimir Zelenski joacă „teatru”, potrivit lui Spartz. Potrivit agenției de știri AP, ea nu dorește să dea Ucrainei „cecuri în alb”, securizarea frontierei SUA fiind mai importantă.
În orașul ei natal, Cernihiv, unde a călătorit în aprilie 2022, locuitorii sunt furioși. „Nu mai este ucraineancă”, a spus un profesor de la școala de care a invatat Spartz.

„Este ca și cum ar fi devenit o persoană diferită”, a spus un alt profesor care îl cunoștea pe republican de dinainte. Nu este încă clar de ce a votat împotriva pachetului de ajutor.

Experții politici americani suspectează viitoarele alegeri primare republicane din Indiana ca fiind cauza, unde bărbatul de 45 de ani se luptă pentru realegere. Pentru alegătorii republicani, finanțarea Ucrainei nu este o prioritate majoră. Protecția frontierei dintre Statele Unite și Mexicul, este mai important.

Spartz a emigrat în SUA în 2000, după ce și-a întâlnit soțul într-un tren în Europa. A lucrat mai întâi ca funcționar bancar și mai târziu a predat ca profesor adjunct la Kelley School of Business din cadrul Universității din Indiana.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…