Kievul atacă din nou Crimeea cu noi rachete

Potrivit surselor ruse, Ucraina a bombardat din nou peninsula Crimeea, anexată de Moscova din 2014, cu rachete furnizate de Statele Unite. Apărarea aeriană a respins patru rachete ATACMS, a anunțat Ministerul rus al Apărării pe Telegram sâmbătă dimineață. Aceste informații nu au putut fi verificate independent. Impactul exact al atacului nu a fost cunoscut. Nu a existat nicio declarație oficială din partea ucraineană.

Partea rusă, care duce un război de agresiune împotriva țării vecine de mai bine de doi ani, raportează adesea doar presupuse succese ale propriei apărări aeriene în cazul atacurilor ucrainene cu drone sau rachete. Ucraina a atacat deja marți armata rusă din Crimeea cu rachetele furnizate recent de SUA. Mass-media independentă a raportat lovituri asupra a trei baze militare din Crimeea.

Mai multe persoane au fost rănite. Atacurile au avut ca scop combaterea sistemelor rusești de apărare aeriană.
Statele Unite au anunțat că vor furniza, de asemenea, rachete ATACMS cu rază mai lungă de acțiune Ucrainei, ca parte a unui nou pachet de arme. În livrările anterioare, gama de rachete de acest tip a fost limitată la 165 de kilometri.

Pentru armata rusă, Crimeea este o zonă de pregătire în războiul de agresiune împotriva Ucrainei. Aprovizionarea cu soldați, arme și muniții traversează peninsula. Acesta este motivul pentru care Ucraina se străduiește să distrugă țintele militare rusești din Crimeea. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski încearcă să recucerească peninsula.

Între timp, agresorul a atacat al doilea oraș ca mărime al țării, Harkov. După cum a anunțat primarul Ihor Terekhov sâmbătă seara, trei persoane au fost rănite în două atacuri cu drone asupra țintelor civile. Printre răniți se numără un copil de 13 ani și o femeie. În plus, a fost aprins un incendiu, serviciul de salvare a fost la fața locului.

Între timp, Zelensky a avertizat cu privire la o expansiune iminentă a atacurilor rusești asupra țării sale. „Ne confruntăm cu o nouă fază a războiului chiar acum”, a declarat Zelenski vineri în timpul unui omagiu adus soldaților din regiunea Hmelnițki. Apoi a adăugat: „Ocupanții se pregătesc pentru încercări de extindere a acțiunilor ofensive. Împreună, trebuie să facem tot ce putem pentru a contracara acest plan rusesc de atac”

Din punctul de vedere al Ucrainei, care se apără împotriva unui război de agresiune rusesc de mai bine de doi ani, situația de pe front este în prezent foarte dificilă. Recent, armata ucraineană a confirmat un progres rusesc în apropierea satului Ochheretyne din regiunea estică Donețk.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…