De necrezut: India cumpără petrol rusesc ieftin și îl revinde Europei, la prețuri mari!

Odată cu sancțiunile împotriva Rusiei, UE marchează un autogol după altul. Acum a devenit cunoscut faptul că India cumpără petrol rusesc ieftin și apoi îl revinde Europei la prețuri mari.

India crește ponderea țițeiului rusesc la 25%!

India devine centrul de rafinărie de facto pentru Europa. Potrivit Agenției Reuters, India a cumpărat circa 62,5 milioane de barili de petrol rusesc, de la izbucnirea războiului din Ucraina și, mai ales, după cel de-al șaselea pachet de sancțiuni al UE împotriva Rusiei, de la începutul lunii iunie – de trei ori mai mult decât a cumpărat în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Ponderea Rusiei din importurile de petrol din India a crescut la aproape 25%.

Importuri de țiței rusesc, prin ocolișuri!

Cu toate acestea, India are un excedent pe piața internă, motiv pentru care vinde țiței rusesc, care este comercializat puțin mai ieftin pe plan internațional, decât țițeiul din alte țări. Astfel petrolul pe care UE de fapt nu-l mai dorește, revine în Europa. Potrivit publicației Berliner Zeitung, care citează informații din The Wall Street Journal, rafinăriile private de petrol furnizează pe piața mondială benzină și motorină, dintre care unele conțin țiței rusesc.

Excesul este expediat în Europa, cu tancuri petroliere

Nu numai că țările europene se împușcă în picior cu boicotul petrolului din Rusia pentru că acum plătesc mult mai mult pentru țițeiul rusesc și, astfel, umplu și mai mult cufărul lui Vladimir Putin, dar UE alimentează și inflația pentru propriii cetățeni, deoarece importurile pe mare sunt mult mai scumpe decât cele prin conductă!

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…