Van der Bellen cu avertisment clar împotriva Rusiei

Într-un discurs televizat, președintele federal Alexander Van der Bellen s-a adresat populației. El a emis un avertisment împotriva Rusiei.

La 9 mai, Ziua Europei este sărbătorită în țările Uniunii Europene. În urmă cu 74 de ani, una dintre bazele UE a fost pusă prin Declarația Schuman. Într-un discurs televizat de joi, președintele federal Alexander Van der Bellen a descris acest lucru ca fiind „nașterea Uniunii Europene”.

În perspectiva viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European, șeful statului austriac face un apel important către populație. „Noi decidem ce mandat dăm noului Parlament European. Dar nu este vorba despre ceea ce se întâmplă la Bruxelles. Este vorba despre ceea ce ne dorim. Noi decidem ce idei despre Europa ne plac”, a spus Van der Bellen.

Acum este la latitudinea fiecărui cetățean să decidă între o Europă slabă sau una încrezătoare în sine. Potrivit lui Van der Bellen, autocrațiile din întreaga lume, cum ar fi Rusia, încearcă în mod deliberat să slăbească democrația noastră liberală în Europa. „Ei se luptă pentru mai multă putere, mai mult pământ, mai multă influență. O Europă slabă ar fi vulnerabilă”, avertizează președintele federal în discursul său. „Și ar fi neputincios în fața acestei influențe.”

Numai o Europă puternică și independentă se poate apăra împotriva unor astfel de influențe. Acest lucru necesită o democrație consolidată, cu cetățeni și politicieni integri dedicați, precum și un peisaj mediatic intact și un sistem juridic funcționa

„De asemenea, trebuie să ne pregătim să ne apărăm Europa împotriva atacurilor militare”, alege șeful statului austriac cuvinte clare. „Pentru a-i proteja pe cei mici – țara noastră – cea mare – Europa unită – trebuie să fie puternică”.

În cele din urmă, Van der Bellen solicită încă o dată populației să facă uz de dreptul lor de vot. „Participați la alegerile europene. Copiii și nepoții tăi îți vor mulțumi.”

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…