Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria celei de-a 2-a Republici, FPÖ are cele mai mari șanse de a deveni cel mai puternic partid. În actualul sondaj Lazarsfeld pentru oe24 (2.000 de interviuri între 6 și 8 mai 2024, fluctuație maximă 2,2%), FPÖ rămâne stabil pe locul 1, în ciuda tuturor scandalurilor legate de apropierea de Rusia sau de finanțele grupului regional albastru din Stiria. Și în întrebarea săptămânală a cancelarului, liderul partidului, Herbert Kickl, este, de asemenea, primul cu 19% (+1).

Nu este nesemnificativ cine vine pe locul 2 pe 29 septembrie. Deoarece – cel puțin pentru moment – ÖVP exclude, de asemenea, o coaliție cu FPÖ al lui Kickl, liderul celui de-al doilea partid ca mărime ar putea deveni cancelar. În prezent, acesta ar fi Andreas Babler de la SPÖ, care se află pe locul al doilea cu 23 %, dar nu poate și nu poate reduce diferența față de FPÖ. Deși ÖVP are un avans de două puncte față de sondaj cu 20%, este în prezent în spatele SPÖ.

Rămâne valabil faptul că în prezent există 6 partide în parlament: pe lângă Verzi și Neos (10% fiecare), Partidul Berii (5%) ar reuși, în timp ce comuniștii cu doar 3% nu ar face-o.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Van der Bellen cu avertisment clar împotriva Rusiei

  Într-un discurs televizat, președintele federal Alexander Van der Bellen s-a adresat populației. El a emis un avertisment împotriva Rusiei. La 9 mai, Ziua Europei este sărbătorită în țările Uniunii Europene.…