ÖVP oferă Kickl zile alternative după anularea comitetului U

După ce liderul FPÖ, Herbert Kickl, și-a anulat marți, 7 mai, vizita la comisia de anchetă privind „abuzul de putere al roș-albaștrilor” din cauza unei vacanțe, liderul grupului parlamentar ÖVP, Andreas Hanger, îi oferă șase date alternative. 13, 14, 17, 21, 22 și 23 mai sunt posibile, a spus el într-un comunicat. Partidul Libertății respinge extinderea Comitetului U atunci când i se cere. Ultima reuniune va avea loc miercuri, 8 mai.

Nu este clar la ce vrea Hanger să-l invite pe Kickl, deoarece nu există întâlniri ale comitetului U în aceste zile, a declarat un purtător de cuvânt al FPÖ pentru APA. În cea mai mare parte, Comisia U a ieșit din domeniul de aplicare al anchetei și nu exista niciun motiv pentru a o prelungi acum. Decizia privind o dată alternativă ar putea avea loc prin acordul tuturor părților, a spus clubul ÖVP.

Kickl, care a depus deja mărturie în fața Comitetului U inițiat de ÖVP, știa de săptămâni întregi că urma să fie interogat a doua oară – despre „tranzacții imobiliare deghizate în Carintia, parteneriate secrete într-o dubioasă agenție de publicitate albastră, plăți de mită de la guvernul statului Carintia către FPÖ, scandalul de milioane de dolari al tovarășului său de partid Mario Kunasek, presupusa corupție publicitară a FPÖ în responsabilitatea guvernului.Influențând ORF și multe altele”, spune Hanger. Cu toate acestea, cu câteva zile înainte de ultimele reuniuni ale Comitetului U, el și-a amintit brusc că și-a rezervat o vacanță. În orice caz, „călătoria rătăcitoare” a președintelui clubului într-o săptămână de comisie nu a fost „nici de împăcat cu regulamentul de procedură, nici cu respectul necesar pentru parlament”.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…