Radarul AI, fără milă clipește acum 24 de ore pe zi

O generație complet nouă de dispozitive radar se răspândește în prezent în tot mai multe țări europene. „Blitzer” funcționează cu inteligență artificială.

A fost dezvoltat în Olanda și acolo au avut loc primele teste. Primele orașe din Germania au realizat apoi proiecte pilot. Datorită succesului său mare, noul „super radar”, care funcționează cu inteligență artificială, este probabil să se instaleze în curând în toată Europa.

Sistemul funcționează cu o așa-numită „monocamera” care poate fi configurată mobil. Podurile de autostrăzi sunt folosite în cea mai mare parte pentru aceasta. „Camera de viteză” funcționează apoi non-stop, 24 de ore pe zi. Asemenea unui flux live, înregistrările video sunt realizate continuu. AI recunoaște când un șofer are în mână un telefon mobil, o tabletă sau un sistem de navigație. O fotografie va fi apoi făcută automat. Această fotografie este apoi trimisă automat unui ofițer instruit. Aceasta verifică apoi dacă este de fapt o infracțiune administrativ.

Sistemul a fost testat până acum în Olanda și Germania. În urmă cu doi ani, la Trier, Germania, a avut loc o operațiune pilot care a durat câteva luni. După cum a raportat postul TV SWR la acea vreme, sistemul a fost testat și în trafic intens pe Autobahn 60, lângă Mainz. Deși era un panou mare care indică controalele, aici au fost numărate în jur de 20 de încălcări la fiecare oră.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…