„Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate acestea, FPÖ a reînnoit pretenția de a deveni cel mai puternic grup parlamentar din Austria la alegerile din 9 iunie.

Și gazda Richard Lugner a intrat și el pe scena campaniei electorale pentru a scăpa de gândurile sale despre incident: „Într-o democrație, ar trebui să lași pe toată lumea să-și exprime opinia, nu să o critici”.

Restul campaniei electorale a început așa cum este obișnuit Partidul Libertății. John Otti Band și secretarul general al FPÖ, Michael Schnedlitz, au acționat ca încălzire, care chiar înainte de candidatul principal a invocat nemulțumirea publicului obișnuit împotriva „terorismului climatic” și a hărțuirii Bruxelles-ului. Modul în care „Fortăreața Europa” a trebuit să fie decorată a fost, de asemenea, clar în orașul Lugner, care a fost plin până la ultimele galerii: cu baloane albastre și o mare de steaguri roșu-alb-roșu.

Vilimsky speră, de asemenea, la o dublare a celor trei mandate actuale în Parlamentul European, dacă nu chiar mai mult. El s-a referit, de asemenea, la sondajele actuale, care văd FPÖ la peste 26%. „Acest lucru ne arată că satisfacem starea de spirit a populației austriece mai bine decât oricine altcineva cu subiectele noastre.” Singurul sondaj care contează, totuși, este rezultatul din ziua alegerilor, a subliniat el și a cerut publicului său să participe efectiv la vot.

Nimic nu s-a schimbat în programul Partidului Libertății: Vilimsky vrea să continue să abolească „slănina UE”, adică să înjumătățească Comisia și Parlamentul. „Cu cât monstrul birocratic de la Bruxelles este mai mic, cu atât mai puțin poate interveni în viața cetățenilor europeni cu tot mai multe reglementări”, a declarat candidatul principal al Partidului Libertății. În același timp, trebuie să se pună capăt „nebuniei” cu care UE face viața dificilă oamenilor.

Încă o dată, Vilimsky a profitat de ocazie pentru a vorbi deschis despre turbulențele Verzilor și pentru a-și apăra mai mult sau mai puțin candidata principală, Lena Schilling, cel puțin în această chestiune – deși în mod clar în numele său. „Nu există nimeni care să-i respingă pe acești Verzi mai mult decât mine”, a spus el. Ceea ce se întâmplă aici, însă, este o „auto-sfâșiere” a stângii.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…

  Van der Bellen cu avertisment clar împotriva Rusiei

  Într-un discurs televizat, președintele federal Alexander Van der Bellen s-a adresat populației. El a emis un avertisment împotriva Rusiei. La 9 mai, Ziua Europei este sărbătorită în țările Uniunii Europene.…