Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual 2023/24 publicat miercuri, organizația pentru drepturile omului vede deficiențe în măsurile împotriva violenței împotriva femeilor, în îngrijirea copiilor refugiați neînsoțiți și în accesul la asistență socială. În perspectiva viitoarelor alegeri, directorul general al AI-Austria, Shoura Hashemi, a vorbit despre un „an fatidic pentru drepturile omului în Austria”.

Nevoia de îmbunătățire a asistenței sociale
Într-o declarație, ea a făcut apel „la toate părțile să se ridice pentru protecția și realizarea drepturilor omului, în loc să stârnească frica cu o retorică dezbinătoare”. Contrar promisiunilor guvernului, problemele din această țară s-au înrăutățit.

De exemplu, reglementarea actuală a asistenței sociale încalcă obligațiile privind drepturile omului, după cum se poate observa din capitolul privind Austria din raportul anual.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…