Triplă crimă în bordelul din Viena: Suspectul este prea bolnav pentru puscarie.

Curtea a dat sentinta în cazul a trei prostituate ucise la Viena. Potrivit raportului disponibil acum, suspectul nu era în deplinătatea facultăților mintale.

Instituție în loc de închisoare – dacă juriul îl urmează pe renumitul psihiatru Peter Hofmann, presupusul triplu criminal al Vienei, Ebudallah A., nu va merge la închisoare, ci va fi plasat într-un centru medico-terapeutic.

În raportul său de expertiză de 65 de pagini, Hofmann prezintă o prognoză sumbră pentru viitor. Tânărul de 27 de ani reprezintă un „mare pericol”, care poate fi oprit doar prin instrucțiunile pe care le recomandă.

După cum s-a raportat, afganul nativ se spune că a ucis trei prostituate cu 96 de înjunghieri într-un studio erotic vienez în februarie. Ca urmare a loviturilor puternice, una dintre victime a fost aproape decapitată, una dintre femei nu a fost încă identificată.

Acum, Interpolul a fost sesizat în acest caz.
Potrivit psihiatrului Hofmann, Ebudallah A. suferă de schizofrenie paranoidă, a intrat într-o lume delirantă psihotică. Cum a avut loc oribila vărsare de sânge? Înainte de sosirea sa în Austria, el a întâlnit „o fată într-o tabără de refugiați din Serbia” și a declarat: „Era o vrăjitoare și vrăjea multe lucruri cu mine”. Femeia era „o satanistă care voia să-l seducă, astfel încât el să se îndepărteze de religia sa.

Teoria sa confuză: victimele ulterioare din studioul de masaj din Engerthstraße din Brigittenau lucraseră „cu vrăjitoarea” și erau „dușmani ai lui Dumnezeu, așa cum este scris în carte”.

Când vorbește despre fapte, se bălăcește în autocompătimire. I-a părut rău? „Diavolul m-a călărit.” Era adevărat că ucisese trei femei lipsite de apărare. Dar: „Dumnezeu m-a invitat la jihad, iar primul test este să lupt împotriva diavolului.”

El făcuse rugăciunea de seară în ziua crimelor și fusese într-o moschee înainte. Privind retrospectiv, el ar putea spune că nu a fost o faptă bună. El „venise la Viena să caute păcătoși”. Misiunea sa, a spus el, a fost „că trebuie să duc jihadul împotriva inamicului”.

El a fost informat de Coran „că oamenii care practică prostituția sunt sub masca Satanei”. Justificarea sa ascunsă: „În timpul faptei, am citat Coranul pentru a-l ține pe diavol departe de mine.”

Avocatul său, Philipp Springer, a declarat pentru „Today”: „Așa cum am subliniat de la început, aceasta este o persoană bolnavă. Întrucât expertul a stabilit că clientul meu este periculos, mă aștept să fiu reținut în conformitate cu secțiunea 21 alineatul (1) din Codul penal.” În termeni concreți, aceasta înseamnă: o instituție în loc de o închisoare pentru infractorii gravi.

Ebudallah A. se consideră a fi complet sănătos („Nu, nu am nicio plângere mentală, de fapt sunt bine.”) și crede că i s-au administrat medicamente greșite împotriva voinței sale. Psihiatrul Hofmann vede lucrurile diametral diferit: suspectul prezintă un mare pericol că cel mai probabil va comite din nou acte criminale cu consecințe grave în viitorul apropiat. Ebudallah A. este prezumat nevinovat.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Creatoarea de modă Miuccia Prada împlinește 75 de ani

  Moda ei ar trebui să fie utile în primul rând. Și ar trebuit să apeleze la toată lumea: de la copii la adulți. Creatoarea italiană de modă Miuccia Prada însăși…

  Cel mai rău mod de a vă încărca telefonul: o greșeală obișnuită pe care mulți o fac

  Fiecare dintre noi folosește un telefon mobil. Este greu să ne imaginăm viața fără acest dispozitiv. Nu este un secret că ne folosim telefoanele atât de mult încât uneori chiar…