Guvernul lansează o nouă încercare de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare

Viena – Guvernul lansează o nouă încercare de a recunoaște plăcuțele de înmatriculare pentru infracțiunile rutiere. Un raport corespunzător al Kronen Zeitung a fost confirmat miercuri de Ministerul de Interne pentru APA. Potrivit raportului, ministerul a expediat spre reexaminare un proiect de lege. „În lupta împotriva extremismului, terorismului, dar și împotriva hoților, o mai bună supraveghere și controale stricte ajută”, a declarat ministrul de interne Gerhard Karner.

Legea privind recunoașterea plăcuțelor de înmatriculare din 2019 a prevăzut colectarea și stocarea automată a datelor pentru identificarea vehiculelor și a conducătorilor auto. Cu toate acestea, Curtea Constituțională (VfGH) a considerat acest lucru ca o interferență gravă și disproporționată cu interesele secretului în temeiul Legii privind protecția datelor, precum și cu dreptul omului la respectarea vieții private. Legea a fost abrogată.

Potrivit Kronen Zeitung, noua lege nu mai prevede stocarea datelor, ci evaluarea imediată. Dispozitivele de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare compară automat datele de căutare cu vehiculele care trec sau cu plăcuțele de înmatriculare ale acestora. Acest lucru face posibilă determinarea dacă se dorește un vehicul sau dacă există alte informații despre acest vehicul. Cu toate acestea, nimic nu este stocat.

O altă schimbare este de a oferi poliției mai multe puteri de căutare. În prezent, autoritatea de securitate poate emite mandate de percheziție pentru anumite evenimente la scară largă, în anumite condiții. Noua lege este menită să extindă controalele în cazul amenințărilor cu atacuri asupra atracțiilor turistice, de exemplu. În plus, avocații, notarii sau avocații apărării în materie penală vor putea inspecta dosarele la sediul poliției de stat în viitor prin mijloace digitale, a scris Kronen Zeitung.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Creatoarea de modă Miuccia Prada împlinește 75 de ani

  Moda ei ar trebui să fie utile în primul rând. Și ar trebuit să apeleze la toată lumea: de la copii la adulți. Creatoarea italiană de modă Miuccia Prada însăși…

  Cel mai rău mod de a vă încărca telefonul: o greșeală obișnuită pe care mulți o fac

  Fiecare dintre noi folosește un telefon mobil. Este greu să ne imaginăm viața fără acest dispozitiv. Nu este un secret că ne folosim telefoanele atât de mult încât uneori chiar…