Ați ignorat sancțiunile împotriva Rusiei? – Începe procesul împotriva oamenilor de afaceri

Se spune că doi oameni de afaceri din Saarland și Baden-Württemberg au furnizat componente de drone Rusiei și, prin urmare, au încălcat sancțiunile UE. Procesul a început vineri.

Deoarece se spune că au furnizat ilegal componente electronice pentru drone Rusiei, doi oameni de afaceri germano-ruși din Saarland și Baden-Württemberg trebuie să răspundă vineri la Tribunalul Regional Superior din Stuttgart.

Potrivit rechizitoriului, clientul lor din Rusia producea materiale și accesorii militare. Aceasta a inclus drona „Orlan 10” folosită de forțele armate ruse în Ucraina, a declarat reprezentantul Procuraturii Federale la citirea rechizitoriului, vineri, la Stuttgart.
Această dronă are o „importanță deosebită” pentru letalitatea atacurilor rusești în Ucraina. Potrivit rechizitoriului, componentele electrice furnizate sunt acoperite de embargoul Uniunii Europene asupra Rusiei.

Componentele au ajuns probabil în Rusia prin companii-paravan și înșelăciuni
Procuratura federală îl acuză pe principalul inculpat că a eludat sancțiunile în 54 de cazuri. Se spune că bărbatul de 59 de ani din Saarland a înșelat furnizorii americani de bunuri, declarând că componentele vor rămâne în Germania – dar apoi le-a livrat oricum în Rusia. Potrivit rechizitoriului, ei au mers mai întâi la companii civile de fațadă, care apoi le-au transmis companiei militare.

Potrivit rechizitoriului, după începerea atacului rusesc asupra Ucrainei și înăsprirea sancțiunilor, livrarea a fost făcută prin destinatari falși din Kazahstan, Kârgâzstan, Hong Kong, Turcia sau Emiratele Arabe Unite.

Potrivit rechizitoriului, el a fost ajutat de o femeie de afaceri în vârstă de 53 de ani din apropiere de Karlsruhe. Se spune că le-ar fi spus companiilor americane că componentele erau destinate companiei sale din Germania.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Creatoarea de modă Miuccia Prada împlinește 75 de ani

  Moda ei ar trebui să fie utile în primul rând. Și ar trebuit să apeleze la toată lumea: de la copii la adulți. Creatoarea italiană de modă Miuccia Prada însăși…

  Cel mai rău mod de a vă încărca telefonul: o greșeală obișnuită pe care mulți o fac

  Fiecare dintre noi folosește un telefon mobil. Este greu să ne imaginăm viața fără acest dispozitiv. Nu este un secret că ne folosim telefoanele atât de mult încât uneori chiar…