Banii au dispărut brusc! Poliția avertizează acum toți cetățenii

Infractorii sunt din ce în ce mai puși la cale pe portalurile de anunțuri. Numeroși agenți de publicitate au fost înșelați și jefuiți cu o înșelătorie urâtă.

În prezent, tot mai multe anunțuri de fraudă sunt înregistrate în Vorarlberg pe portaluri de anunțuri cunoscute. Din acest motiv, Departamentul de Investigații Criminale a publicat un avertisment pentru toți cetățenii pentru a atrage atenția asupra riscului de furt.

Potrivit raportului, infractorii cibernetici procedează în prezent după cum urmează: își contactează victimele, aparent din interes pentru articolele lor publicate pe portalurile online. Fraudatorii pretind că le cumpără, dar vor să negocieze din nou prețul.

Aceste presupuse „negocieri de preț” au fost apoi efectuate cu majoritatea victimelor, în special pe alte canale, cum ar fi serviciile de mesagerie (WhatsApp, Telegram & Co.) sau prin e-mail în afara portalurilor de anunțuri.

Presupușii potențiali cumpărători au redirecționat în cele din urmă vânzătorii către site-uri false, dar înșelătoare cu aspect real, ale propriei bănci de casă, trimițându-le linkuri.

Pe acestea, vânzătorilor li s-a cerut apoi să introducă datele de acces la serviciile bancare online. Ulterior, făptașii golesc conturile prin transferuri instantanee în străinătate. Poliția vorbește despre sume de până la cinci cifre pentru victimele respective.

Cu următoarele sfaturi de la executiv, ar trebui să puteți recunoaște și eluda mai bine astfel de escrocherii.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Creatoarea de modă Miuccia Prada împlinește 75 de ani

  Moda ei ar trebui să fie utile în primul rând. Și ar trebuit să apeleze la toată lumea: de la copii la adulți. Creatoarea italiană de modă Miuccia Prada însăși…

  Cel mai rău mod de a vă încărca telefonul: o greșeală obișnuită pe care mulți o fac

  Fiecare dintre noi folosește un telefon mobil. Este greu să ne imaginăm viața fără acest dispozitiv. Nu este un secret că ne folosim telefoanele atât de mult încât uneori chiar…