Adidas recunoaște o înfrângere în instanța americană în disputa privind dungile

Gigantul franconian de articole sportive Adidas a suferit vineri o înfrângere în disputa legală privind modelul său dungat împotriva designerului Thom Browne. Adidas nu a reușit să convingă Curtea de Apel să redeschidă procesul împotriva mărcii americane de lux. Adidas a susținut că un judecător din Manhattan a dat instrucțiuni eronate juraților care au respins procesul anul trecut.

Cu toate acestea, curtea de apel nu a fost de acord, susținând vineri că instrucțiunile către jurați „reflectă în mod adecvat legea și dovezile prezentate la proces”. Un avocat al Adidas a trimis o solicitare de comentarii companiei, care nu a răspuns imediat. Un purtător de cuvânt al lui Thom Browne a declarat că marca de lux este mulțumită de hotărâre.

Potrivit deciziei judecătorești de anul trecut, designerul Thom Browne nu a încălcat drepturile de marcă ale Adidas cu modelul său în dungi. Juriul din cartierul Manhattan din New York a decis la acea vreme că cele patru dungi paralele, pe care brandul de modă de lux le folosește din 2008, nu prezintă un risc de confuzie cu celebrele trei dungi de la Adidas. Producătorul de articole sportive l-a dat în judecată pe designerul din New York pentru acest lucru în 2021 și a cerut daune de 7,8 milioane de dolari.

Fondat în 2001, brandul de modă a folosit trei dungi ca sigiliu pe topuri, pantaloni și pantofi până în 2007. După o bătălie legală cu Adidas, Thom Browne a trecut apoi la patru dungi.

Din 2008, potrivit documentelor instanței, Adidas a intentat peste 90 de procese pentru cele trei dungi caracteristice și s-a soluționat în afara instanței de 200 de ori. Thom Browne a declarat la acea vreme că confuzia dintre cele două mărci este puțin probabilă, deoarece ambele companii au servit clienți diferiți pe piețe diferite și și-au oferit produsele la prețuri complet diferite.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Creatoarea de modă Miuccia Prada împlinește 75 de ani

  Moda ei ar trebui să fie utile în primul rând. Și ar trebuit să apeleze la toată lumea: de la copii la adulți. Creatoarea italiană de modă Miuccia Prada însăși…

  Cel mai rău mod de a vă încărca telefonul: o greșeală obișnuită pe care mulți o fac

  Fiecare dintre noi folosește un telefon mobil. Este greu să ne imaginăm viața fără acest dispozitiv. Nu este un secret că ne folosim telefoanele atât de mult încât uneori chiar…