Elveția câștigă Concursul Muzical Eurovision 2024

Elveția este câștigătoarea celei de-a 68-a ediții a Concursului Muzical Eurovision din Malmö. Persoana non-binară Nemo a câștigat titlul cu numărul bombast „Codul” seara în Arena Malmö. Triumful din Suedia reprezintă a treia victorie a Elveției în competiție. Candidata Austriei, Kaleen, pe de altă parte, a încheiat pe dezamăgitorul, penultimul loc al serii, cu doar 24 de puncte.

Odată cu victoria, Elveția a retrogradat croatul Baby Lasagna, care fusese recent favoritul mai mare, pe locul al doilea. În timp ce Elveția a primit 591 de puncte, Croația a primit 547. Ucraina a urmat la distanță pe locul al treilea, cu 453 de puncte.

ESC, cea mai mare competiție muzicală din lume, este difuzată în zeci de țări din întreaga lume – din Australia până la Capul Nord. În fiecare an, aproximativ 150 de milioane de oameni urmăresc doar runda finală a spectacolului. Competiția din acest an a fost umbrită de discuțiile despre participarea Israelului la mijlocul războiului din Gaza și excluderea Olandei din cauza unui incident cu cântăreața.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Ion Ceban îi invită pe moldoveni să sărbătorească în acest sfârșit de săptămână la Chișinău. Ce surprize le-a pregătit

  Chișinăul aniversează 588 de ani de la prima atestare documentară, iar evenimentul trebuie sărbătorit așa cum se cuvine. Prin urmare, Festivalul „Te salut, Chișinău!”, o inițiativă a primarului Capitalei, Ion…

  Liviu Jicman este noul președinte al EUNIC – rețeaua institutelor culturale naționale din UE

  Noul preşedinte EUNIC – European Union National Institutes for Culture (Reţeaua instititutelor culturale naţionale din Uniunea Europeană) este Preşedintele Institutului Cultural Român, Liviu Jicman,  după preluarea acestei funcţii în cadrul…