Rețeaua 3G va fi închisă – multe telefoane mobile vor fi în curând inutilizabile

Furnizorii de telefonie mobilă vor opri rețeaua 3G până la sfârșitul anului. „Astăzi” explică ce înseamnă acest lucru pentru tine și ce ar trebui să faci.

Cei trei mari furnizori de telefonie mobilă A1, Drei și Magenta au început treptat să oprească rețeaua 3G de la 1 ianuarie 2024. Frecvențele eliberate vor fi apoi disponibile pentru 4G și 5G, care sunt de multe ori mai rapide.

La urma urmei, în zilele noastre se utilizează mult mai mult Internet mobil pentru navigare, streaming, jocuri și chat și se efectuează semnificativ mai puține apeluri decât acum câțiva ani. „Astăzi” explică ce înseamnă acest lucru pentru tine acum și ce ar trebui să faci pentru a fi pregătit.

„3G este utilizat de peste 20 de ani și nu mai este actualizat în ceea ce privește standardele de securitate, ratele de transmisie a datelor și consumul de energie”, explică Drei pe o pagină de informații special configurată. Oprirea nu este destinată doar să creeze spațiu pentru 4G / 5G, ci și să economisească energie. Acest lucru se datorează faptului că 5G consumă cu până la 80% mai puțină energie electrică decât 3G, calculează furnizorul de telefonie mobilă.

Dacă utilizați un telefon mobil mai vechi (buton) sau un telefon senior care nu este compatibil cu standardele mai moderne ale telefonului mobil, ar trebui să luați urgent în considerare comutarea. Doar rețeaua 2G rămâne disponibilă, care se caracterizează printr-o calitate vocală semnificativ mai slabă, o conexiune la Internet practic inutilizabilă și timpi de conectare mai lungi.

Aceasta înseamnă că, atunci când utilizați servicii și aplicații de date, puteți utiliza numai aplicații cu cerințe foarte scăzute de viteză a internetului. Este încă posibil să trimiteți mesaje text pure, dar să nu primiți sau să trimiteți mai multe imagini sau videoclipuri fără probleme. În plus, vechiul standard de comunicații mobile este plin de lacune de securitate.

Oprirea rețelei 3G va avea loc treptat și va varia de la o regiune la alta. Potrivit lui Johannes German și Christian Wolf, experți în comunicații mobile la A1, jumătatea vestică a Austriei a trecut deja în mare parte la 4G și 5G. Oprirea finală a 3G este planificată pentru sfârșitul anului.

Apropo, această conversie a fost deja făcută în Germania, unde 3G a fost deja îngropat acum doi ani.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Telefoanele Android au o caracteristică utilă despre care aproape nimeni nu știe

  Smartphone-urile Android moderne funcționează acum atât de bine încât cu greu trebuie să dai o mână de ajutor. Totul funcționează ca un ceas și aproape ca prin magie. Cu toate…

  Mai rău decât se aștepta: Samsung trebuie să înlocuiască afișajele telefoanelor mobile

  Samsung se luptă cu o problemă inestetică cu unele smartphone-uri încă de anul trecut. În timp, pe afișaj se formează linii verzi sau roz, care nu dispar pur și simplu.…