Valul de căldură timpuriu lovește Spania și Franța: Temperaturi de până la 42 de grade!

Alertă de nivel roșu, declarată în Catalonia!

Peste 1.100 de hectare de pădure și tufișuri au fost distruse de incendii!

Odată cu valul de căldură din Franța, oamenii trebuie să se adapteze la temperaturi de până la 42 de grade! Acest lucru a fost anunțat de serviciul Météo France, joi, în prognoza sa actualizată. Nivelul roșu de avertizare a fost declarat în douăsprezece departamente din toată țara. 

Catalonia, lovită de incendii!

Din cauza mai multor incendii de pădure simultane, datorate valului de căldură neașteptat, o alarmă majoră a fost, între timp, declarată în Catalonia. Până acum, în jur de 1.100 de hectare de pădure și tufișuri au fost distruse. Cele mai ridicate temperaturi din Franța erau așteptate sâmbătă, iar în sud-vest se estimează că va fi cel mai cald. Cu toate acestea, valori de până la 40 de grade pot fi atinse aproape peste tot! Premierul Élisabeth Borne a avertizat populația să fie precaută. Oamenii ar trebui să bea suficient, să rămână rece și să aibă grijă de vecini – spune premierul francez.

Pe lângă pompierii profesioniști, în Catalonia au fost dislocate și elicoptere, drone și unități din departamentul militar special, pentru situații de urgență. Flăcările din zonele în care au fost prea puține ploi sunt alimentate de un val de căldură și, uneori, de vânturi puternice. Un incendiu în Artesa de Segre, din provincia Lleida, la circa 130 de kilometri nord-vest de Barcelona, ​​provoacă cea mai mare îngrijorare. De la izbucnirea incendiului, cu o zi înainte, peste 500 de hectare de pădure au fost distruse. Dacă flăcările de pe flancul sudic nu vor putea fi oprite, incendiul amenință să se extindă în valea Segrei și să afecteze până la 20.000 de hectare de pădure. Autoritățile au făcut apel la toți fermierii din regiune, să ajute cu tractoarele și plugurile lor. Celelalte incendii, ceva mai mici, au fost semnalate în Corbera d’Ebre (Tarragona) și în Castellar de la Ribera (Lleida), unde au fost distruse de flăcări circa de 300 de hectare de pădure și vegetație. Spania suferă în prezent de un val de căldură neobișnuit de timpuriu și prelungit. Temperaturi de la 35 până la peste 40 de grade, au fost măsurate în mai multe părți ale țării, începând cu weekendul trecut. De la începutul anului, peste 19.000 de hectare de pădure și tufiș au fost arse, a informat, miercuri, postul de televiziune de stat RTVE, citând date de la Sistemul European de Observare a Pământului, Copernicus. Aceasta este de circa două ori mai mult decât media pentru aceeași perioadă, din anii 2006, până în 2021. Experții atribuie această evoluție schimbărilor climatice provocate de om.

53 de grade pe șinele de cale ferată, în Franța!

Franța se confruntă cu cea mai timpurie caniculă, dintr-un an de când au început recordurile meteorologice în țară. Temperaturile ridicate exacerbează seceta din sol, care este, deja, o preocupare majoră pentru fermieri, după o iarnă și o primăvară secetoasă. Riscul de incendii forestiere crește și el. În sudul Franței, la nivel local, a fost declarată și o alertă de ozon.

Canicula îi afectează și pe absolvenții de liceu, care își susțin în prezent examenele. Unele licee se asigură că examenele au loc doar în sălile orientate spre nord. Multe companii de construcții își ajustează programul de lucru pe șantiere. Calea ferată SNFC este îngrijorată de șinele de tren și cablurile aeriene, care s-ar putea deforma la căldură. La gara din Bordeaux, s-au măsurat deja 53 de grade pe șine! Mai multe orașe din Franța prelungesc programul de parcare și instalează mașini de ceață. Guvernul francez a luat și măsuri de precauție, pentru a proteja persoanele fără adăpost și persoanele în vârstă. Autoritățile intenționează să investească 500 de milioane de euro în ecologizarea orașelor cu risc, pentru a crea suprafețe cu apă și oaze de verdeață.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…