Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina.

Într-un interviu pentru ziarul I, Cummings – care a condus campania britanică Vote Leave Brexit și s-a certat spectaculos cu Boris Jonson în 2020 – a declarat că Occidentul „nu ar fi trebuit niciodată să intre în toată situația stupidă” și a susținut că sancțiunile împotriva Rusiei au avut un impact mai mare asupra politicii europene decât la Moscova.

Dominic Cummings a fost usturător față de președintele ucrainean Volodimir Zelenski și comparații cu cel de-al Doilea Război Mondial.

„Aceasta nu este o reluare a anului 1940, cu Zelenski ca defavorabilul Churchillian”, a spus el. „Tot acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți și, în consecință, o să fim f****i cu toții. Suntem f****i acum, nu?”, aspus Dominic Cummings.

Acuză Occidentul că a împins Rusia într-o alianță cu cea mai mare putere  a lumi: China

Cummings a susținut că războiul nu va face decât să întărească relația dintre Rusia și China, spunând că națiunile occidentale „au împins [Rusia] într-o alianță cu cea mai mare putere producătoare a lumii”.

Dominic Cummings critică de mult sprijinul pentru Ucraina, o poziție care îl pune puternic în dezacord cu vechiul său șef Johnson, un susținător vocal al efortului de război al lui Zelensky și al Ucrainei.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi Biroul Oval

Dominic Cummings: Lecția pentru Putin este că suntem o grămadă de glumeți

El a spus ziarului că Occidentul nu a reușit să-i trimită președintelui rus Vladimir Putin un semnal util care să-l descurajeze să invadeze o altă țară.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…

  Schimbarea strategică a Kazahstanului: Reorientare surprinzătoare către China și Rusia

  Țara, condusă de președintele Kassym-Jomart Tokayev, pare să-și redefinească subtil poziția internațională și să se îndepărteze de orientarea sa istorică față de Rusia. Relația lor a fost consolidată de cooperarea…