Surse: Papa Francisc va anunța că va demisiona în curând!

Scris de: ZIUA NEWS

Surse: Papa Francisc va anunța că va demisiona în curând!

În timp ce cresc zvonurile că ar putea demisiona, Papa Francisc a lăsat să se înțeleagă, sâmbătă, într-o declarație, că va renunța la postul său.

Referindu-se la problemele de sănătate, la o conferință de presă după o călătorie de șase zile în Canada, suveranul pontif a spus că a trebuit să încetinească ritmul pentru că nu mai putea face față programului agitat de călătorii internaționale, anunta Reseau International.

Papa Francisc, care suferă de dureri la genunchi, a declarat că ia în considerare posibilitatea de a demisiona din cauza problemelor sale de sănătate. „Nu cred că pot merge în același ritm în care călătoream înainte”, a recunoscut el în declarația sa.

„Cred că la vârsta mea și cu această limitare la genunchi, trebuie să mă cruț puțin pentru a putea sluji Biserica. Sau, alternativ, să reflecteze la posibilitatea de a se retrage”, a spus el.

Dacă Francisc se va retrage, va fi al doilea papă din istoria Bisericii Catolice care nu a fost înlocuit după moartea sa. Predecesorul său, Benedict al XVI-lea, este încă în viață.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/stiri/surse-papa-francisc-va-anun-a-c-va-demisiona-n-cur-nd-1571741

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…