Putin acuză: Politice greșite ale SUA au condus la noul G8 – Moscova!

Președintele Rusiei acuză  SUA, NATO și Occidentul pentru criza globală de alimente, inflație și scumpiri și afirmă că americanii vor să-și rezolve problemele în dauna celorlalte țări de pe glob!

Statele Unite „cu propriile mâini” au împins țările, care nu participă la „războaiele sancțiunilor”, să formeze un „nou Big Eight” cu Rusia, a declarat sâmbătă, președintele Dumei de Stat ruse,  Vyacheslav Volodin. În opinia sa, economiile membrilor G7 – Statele Unite, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franța, Italia și Canada – continuă „să aibă fisuri sub greutatea sancțiunilor impuse Rusiei”.

Putin dă vina pe „greșelile” occidentale și sancțiunile contra Rusiei pentru inflația globală!

„Greșelile comise timp de mulți ani de țările occidentale în politica economică și sancțiunile ilegitime, au dus la un val de inflație globală, la distrugerea lanțurilor obișnuite de logistică și producție!, a spus Putin, într-un mesaj adresat participanților la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg. Șeful Kremlinului a subliniat că anul acesta, forumul, cel mai important eveniment de afaceri din această țară, care sărbătorește anul acesta sfert de secol, „are loc într-un moment dificil pentru întreaga comunitate internațională”.

În același timp, potrivit lui Putin, „Odată cu provocările, se deschid oportunități pentru Rusia! De aceea, motto-ul forumului este „Lumea Nouă – Noi Oportunități!” – a precizat șeful statului rus.

„Sunt convins că, pentru Rusia, anii 2020 vor deveni o perioadă de întărire a suveranității economice, de dezvoltare accelerată a propriei infrastructuri și a bazei tehnologice! a declarat Vladimir Putin. El a adăugat că economia rusă „își va menține cursul spre deschidere și cooperare largă internațională”. „Ruperea relațiilor economice existente de către Washington și aliații săi a dus la formarea de noi puncte de creștere în lume!-susține liderul rus.

În timp ce întâmpină dificultăți economice serioase, SUA, potrivit oratorului Dumei, continuă „să facă totul pentru a-și rezolva problemele în detrimentul celorlalți!” Crearea tensiunilor va conduce „inevitabil” ca SUA să-și piardă dominația mondială,-a subliniat Viaceslav Volodin. „Statele Unite au creat cu propriile mâini condițiile pentru ca țările care doresc să construiască un dialog egal și relații reciproc avantajoase pentru a forma de fapt un „nou Big Eight”, împreună cu Rusia! – a spus el.

Între timp, vineri, adjunctul secretarului de stat american, Eric Woodhouse, a declarat că Washingtonul și aliații săi și-au dat seama că vor primi „derivații” ale sancțiunilor anti-Rusia în propriile economii. Hotărârea lor de a impune sancțiuni Moscovei, a susținut el, a demonstrat voința de a „accepta acele costuri”. Secretara Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a admis în aceeași zi că sancțiunile anti-Rusia au marcat „o diferență uriașă în prețurile alimentelor și energiei”, pe fondul inflației record. Comentariile au urmat declarației președintelui rus, Vladimir Putin, care a spus că „mulți ani de greșeli făcute de națiunile occidentale”, în politicile lor economice și de sancțiuni, au provocat „un val global de inflație, perturbarea lanțurilor logistice și de producție consacrate, o creștere a sărăcie și deficit de hrană!”

Karen Smith

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…