O nouă escrocherie face victime! O femeie s-a trezit fără 13.500 de euro în cont după o conversație telefonică

O femeie și-a dat seama că îi lipsesc 13.500 de euro din contul său bancar în urma unei conversații la telefon.

Victima a primit un apel de la un bărbat care s-a prezentat ca fiind un operator al poștei italiene și a convins-o să ofere datele sale bancare. Nu după mult timp, femeia a sesizat că  îi lipsesc 13.500 de euro din cont.

Tatăl femeii a făcut plângerea la poliție pentru această infracțiune. „Am luat legătura și cu Poliția Poștală, mi-au spus că sunt mii de cazuri de genul acesta”, a transmis bărbatul.

Acest tip de fraudă este larg răspândit în Italia, iar Poliția Poștală depune eforturi pentru a-i identifica și pedepsi pe făptași.

„Nu cerem niciodată datele și codurile personale, datele cardului de plată (de exemplu numărul cardului Postepay, data expirării, codul de verificare CVV2, CVC2) sau coduri de siguranță (cum ar fi PIN sau parola) în orice mod și în orice scop.

Numărul de telefon mobil este, de asemenea, considerat ca informație personală care trebuie protejată”, a transmis poșta italiană, ca răspuns la valul de fraude înregistrat în ultima perioadă.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…