Acuzații dure din Coreea de Nord: Sora liderului Kim Jong-un acuză Ucraina că vrea să se înarmeze cu arme nucleare

Kim Yo-jong, sora liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un, a acuzat Ucraina că solicită arme nucleare, bazându-şi acuzaţiile pe invocarea unei petiţii online lansată în Ucraina, care deja a înregistrat aproape 1.000 de semnături, informează agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, citată de Reuters, potrivit Rador.

Kim Yo-jong a declarat că o astfel de petiţie ar putea fi un complot politic al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenskyi, dar nu a aduc niciun fel de dovadă care să îi susţină acuzaţiile.

După anunţul făcut săptămâna trecută de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin , potrivit căruia Moscova intenţionează să plaseze arme nucleare tactice în Belarus, o petiţie publică a fost postată joi pe website-ul preşedinţiei ucrainene, în care se face apel la plasarea pe teritoriul ucrainean a unor arme nucleare sau la înarmarea nucleară a Ucrainei.

Coreea de Nord doreşte legături mai strânse cu Kremlinul

Sâmbătă după-masă, petiţia a strâns 611 semnături, foarte puţine faţă de cele 25.000 necesare pentru un răspuns din partea preşedintelui Zelenski. Oficialii de la Kiev nu au comentat până acum prezenţa petiţiei pe website-ul preşedinţiei ucrainene.

Coreea de Nord doreşte legături mai strânse cu Kremlinul, pe fondul izolării comune din partea Occidentului și a susținut poziția Moscovei după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, inclusiv anexarea proclamată ulterior a unor părți din Ucraina, pe care majoritatea membrilor ONU au condamnat-o ca fiind ilegală.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…