Hackerii au arătat parada lui Putin la televiziunea ucraineană

Mai multe posturi de televiziune ucrainene și letone au transmis părți ale paradei militare din Piața Roșie din Moscova, după un atac al hackerilor. În Ucraina, grupurile media Star Light Media și Inter, televiziunea publică și radiodifuzorii Dym și Apostroph-TV au fost afectați, a scris joi portalul media „Detektor Media”.

Potrivit șefului autorității de reglementare a mass-media, Ivars Abolins, operatorul de internet și televiziune Balticom a fost afectat în Letonia.

Atacul a început exact la timp pentru paradă

Potrivit raportului, primul atac al hackerilor împotriva mass-mediei ucrainene a început chiar la începutul paradei militare. Semnalul prin satelit a fost bruiat, iar transmițătoarele au trecut la un alt mod de transmisie după o perioadă scurtă de timp, au declarat autoritățile de la Kiev. Cu toate acestea, au existat și alte atacuri ale hackerilor din Rusia în cursul zilei.

Autoritățile au lansat o anchetă. Ucraina, care a fost copleșită de șeful Kremlinului, Vladimir Putin, timp de peste doi ani cu un război de agresiune, a interzis în principiu difuzarea programelor rusești.

Autoritățile investighează și în Letonia. Potrivit constatărilor inițiale, hackerii nu au atacat infrastructura de difuzare a Balticom, ci o companie parteneră străină a companiei, care este responsabilă pentru conținutul difuzat de Balticom.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…