Banca Centrală Europeană pompează miliarde în statele falimentare!

BCE folosește mecanismele pieței libere pentru a finanța țările din sud, în dezavantajul Austriei și Germaniei!

Neobservate de public și necomentate de mass-media, organele Băncii Centrale Europene (BCE) au decis într-o „ședință de urgență” de joia trecută să ne atace la portofel. Încă o dată, prosperitatea țărilor din sud urmează să fie asigurată pe cheltuiala austriecilor.

Transferul de beni spre sud

Directorul BCE, Isabel Schnabel, a anunțat deja „noi fonduri pentru sprijinirea țărilor din sudul euro” marțea trecută. Potrivit lui madam Schnabel, aceste măsuri sunt menite să prevină o creștere dezordonată a costurilor de finanțare a țărilor mai puternic îndatorate, din zona euro. Iar joi, pisica a fost aruncată! Pe de o parte, BCE dorește să cumpere obligațiuni guvernamentale de la țările sudice, iar, pe de altă parte, pentru a menține masa monetară stabilă, vrea să vândă obligațiuni ale țărilor puternice economic. BCE estimează că 17 miliarde de euro pot fi reinvestite în aceste noi obligațiuni de stat, prin intermediul obligațiunilor la scadență.

Costuri mai mari ale dobânzilor pentru Austria și Germania!

Ceea ce înseamnă, ulterior, dobânzi mai mici pentru statele din sud, se aplică invers pentru țările din nord. În schimb, ratele dobânzilor pentru cetățenii din Germania și Austria vor tinde să crească.

Pentru cetățenii Germaniei, Țărilor de Jos sau Austriei, aceasta înseamnă că împrumuturile imobiliare, de exemplu, vor deveni mai scumpe. Însă, creditele vor deveni mai ieftine pentru italieni.

Sclavi truditori pentru prosperitatea țărilor mediteraneene?!

Conform publicației unzensuriert.at, transferul de miliarde către țările din sud este o intervenție flagrantă în mecanismele pieței economice și un transfer de bogăție de la Nord spre Sud. În cele din urmă, statele potențial falimentare sunt invitate să să trăiască în continuare peste posibilitățile lor și să acumuleze mai multe datorii! Ca întotdeauna, contribuabilii din țările din nord trebuie să plătească factura. Ne costă cât nu merită!

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…