Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu?/Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

Consilierul șefului Republicii Populare Donețk, Igor Kimanovsky, a declarat, pe 21.04.2024, pentru agenția de presă rusă Tass, că Forțele Armate ale Federației Ruse “au eliberat” localitatea Bogdanivka de lângă Artemovsk (Bahmut), apropiindu-se de încercuirea orașului Chasiv Iar.

,,Eliberarea localității Bogdanivka deschide noi oportunități strategice pentru forțele noastre și reprezintă încă un pas către încercuirea orașului Chasiv Iar”, a precizat Kimanovsky.

Acesta a adăugat că locația actuală a forțelor ruse face posibilă extinderea zonei de control al focului în apropiere de Chasiv Iar.

Apropierea trupelor ruse de localitatea Chasiv Iar a fost confirmată și de Vladimir Chernyak, ofițer în cadrul brigăzii Rubezh a Gărzii Naționale a Ucrainei. Acesta a spus că militarii ruși au făcut progrese semnificative în apropierea orașului, iar luptele se duc în prezent în vecinătatea imediată a localității.

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Chasiv Iar, câștigând deja un punct de sprijin la nord de acesta, în satul Bogdanivka. De asemenea, pe flancul sudic au loc lupte în vecinătatea localității Ivanovsky, un avanpost în fața Chasiv Iar.

După cum a declarat Chernyak, forțele ruse atacă la nord de Ivanovsky, în pofida faptului că Forțele Armate ale Ucrainei controlează înălțimile dominante. Conform ultimelor date, armata ucraineană mai deține doar periferia de vest, restul localității fiind cucerită de trupele rusești.

,,Armata rusă face progrese semnificative în această direcție. Luptele au loc deja în imediata vecinătate a orașului Chasiv Iar, care a fost distrus în urmă cu un an. În zonă nu există fortificații puternice pentru oprirea înaintării militarilor ruși”, a spus Chernyak.

Avansarea trupelor ruse este sprijinită de aviație, care demolează literalmente pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei cu bombe aeriene. Potrivit reprezentanților armatei ucrainene, forțele ruse înaintează încet, dar sigur spre Chasiv Iar.

Agravarea situației din zonă a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Grupului Khortitsa din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei, Nazar Voloshin. Acesta s-a plâns și el de bombele rusești de aviație, care deschid calea grupurilor de asalt ale Forțelor Armate ruse către granițele regiunii Donețk.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…