Aflat în cădere liberă în încrederea americanilor, Biden ordonă interzicerea importurilor de aur rusesc!

La presiunile SUA, țările  din G7 vor interzice importurile de aur din Rusia

Estimările arată că această măsură nu ava avea afectul scontat de americani

Potrivit președintelui american Joe Biden, țările G7 vor să anunțe interzicerea importurilor de aur rusesc la summitul de la Elmau, din Bavaria.  Biden a declarat duminică, 28 iunie, pe Twitter, că Rusia va pierde venituri de zeci de miliarde de dolari din acest important produs de export. Pretextând războiul rus împotriva Ucrainei țările G7 au impus sancțiuni dure Moscovei. Cel puțin, așa cred liderii occidentali!.. Statele Unite au impus Moscovei sancțiuni economice fără precedent, pentru a-i micșora veniturile de care are nevoie pentru a-și finanța războiul împotriva Ucrainei. La ordinul americnilor, grupul țărilor din G7 va anunța că vor interzice importul de aur rusesc, un produs de export din care Rusia încasează zeci de miliarde de dolari. Biden a declarat în scris, pentru presă: „Statele Unite au impus costuri fără precedent lui Putin, pentru a-l priva de veniturile de care are nevoie pentru a-și finanța războiul împotriva Ucrainei!” Un înalt oficial american a declarat, într-un apel telefonic adresat jurnaliştilor duminică, că G7 va anunţa oficial interzicerea importurilor marţi, ultima zi a summitului de la Schloss Elmau. „Acest lucru va izola și mai mult Rusia de economia globală!…Aurul este al doilea cel mai important produs de export al Rusiei, după energie!” 

O prăbușire așteptată care nu va avea loc!

În viitor sunt de așteptat alți pași „care ar trebui să crească presiunea asupra lui Putin și a Rusiei!”- a spus reprezentantul guvernului american. „Cred că eforturile colective ale G7 în ceea ce privește sancțiunile, controalele exporturilor și alte măsuri împotriva Rusiei au un efect dramatic asupra economiei ruse!- crede Biden, convis că se preconizează că economia Rusiei se va micșora semnificativ în acest an. „Aceste schimbări dramatice se datorează acțiunilor întreprinse în mod colectiv de G7!”- anunță el, triumfător. Biden a ajuns la Schloss Elmau sâmbătă seara, târziu. Este prima sa vizită în Germania, de la preluarea mandatului, în ianuarie 2021. Înainte de începerea summitului G7 de duminică, el dorește să se întâlnească cu cancelarul german Olaf Scholz, pentru discuții bilaterale. „Această întâlnire va oferi o bună oportunitate de a reafirma legăturile profunde și de durată dintre cele două țări ale noastre!”- a spus un oficial al administrației americane. Accentul convorbirilor se va concentra pe atacul rusesc asupra Ucrainei. Pe lângă Germania și SUA, G7 include și Canada, Marea Britanie, Franța, Italia și Japonia. După întâlnirea reprezentanților G7, Biden plănuiește să plece la summitul NATO de la Madrid, înainte de a se întoarce, joi, la Washington.

Propaganda occidentală s-a dezumflat, sancțiunile nu au efect, Biden a devenit ridicol!

Au apărut apeluri tot mai numeroase pentru realizarea unui acord de încetare a focului şi începerea negocierilor de pace, deşi comisarul european pentru afaceri externe al UE, Josep Borrell susţinea, în aprilie, că războiul din Ucraina trebuie câştigat pe câmpul de luptă. Tot în aprilie 2022, preşedintele Biden s-a supărat pe doi dintre cei importanţi membri ai guvernului său, ministrul Apărării şi ministrul de Externe, care au declarat că administraţia de la Washington doreşte ca Ucraina să câştige războiul împotriva Rusiei.

Ce mai poate face praf Biden?!

Informaţia a apărut recent pe site-ul NBC News, unde se mai arată că „Biden şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această retorică”, deoarece „stabileşte aşteptări nerealiste şi creşte riscul implicării SUA într-un conflict direct cu Rusia”. Mai este ceva de spus, în condiţiile în care până şi Joe Biden ştia că victoria Ucrainei intră în categoria aşteptărilor nerealiste?! Atunci, cum mai este justificat spectacolul „pionilor” europeni, care merg la Kiev pentru a-şi exprima susţinerea pentru cauza Ucrainei şi fac tot felul de promisiuni, pe care ştiu foarte bine că nu le pot respecta, chiar dacă primesc undă verde de la Washington?! Peste tot acest spectacol grotesc planează spectrul sancţiunilor impuse Rusiei, care vor determina evitarea recesiunii economice în Occident, doar pentru că saltul se va face direct în depresiune economică! Expertul financiar Jim Rickards, autorul cărţilor „Războaiele valutare” şi „Moartea banilor”, consideră că administraţia Biden reprezintă o adevărată catastrofă pentru Statele Unite.

Salt în recesiune al țărilor occidentale, la ordinul SUA!

„Război recesiune, inflaţie, prăbuşirea pieţelor! Mai poate Biden să facă praf şi altceva?!”- întreabă Rickards, pe contul său de Twitter. „Da. Omul este talentat. Mai are doar nevoie de ceva timp!”- a venit imediat răspunsul. Acest context deosebit de sensibil, îl determină pe David Goldman, fost director de credite la Credit Suisse şi editor al cotidianului Asia Times, să scrie că „administraţia Biden se confruntă cu un dezastru dublu, după estimarea greşită a situaţiei din Ucraina, respectiv, o recesiune în SUA şi o nouă umilire strategică, în decursul unui an”. În opinia lui Goldman, care a fost şi consilier de securitate pentru Pentagon, toate afirmaţiile bombastice ale oficialilor de la Washington, referitoare la îngenuncherea economiei Rusiei, arată acum ridicol, mai ales pe fondul creşterii accelerate a veniturilor din vânzarea petrolului şi gazelor naturale. Dar asta nu este tot, grozăvia este şi mai mare. „Mult mai grav decât o recesiune în America este riscul unui dezastru financiar, la nivelul economiilor mult mai slabe din G7!” – subliniază fostul bancher, în condiţiile în care „au fost subestimate rezilienţa economiei Rusiei şi capacităţile armatei sale”.

Misiune imposiiblă pentru Biden și democrați

Cu toate acestea, a da înapoi, indiferent cât de mascată este opţiunea, reprezintă o misiune imposibilă pentru administraţia Biden, după cum subliniază David Goldman, deoarece preşedintele american l-a calificat drept „criminal de război” pe Putin şi s-a lăudat că sancţiunile vor conduce la prăbuşirea economiei Rusiei. Acum, „un compromis al Ucrainei, care să includă concesii teritoriale în faţa Rusiei – singura cale de oprire a războiului, ar reprezenta o umilire pentru Washington!”, după cum mai scrie fostul bancher, iar opţiunile administraţiei Biden sunt foarte limitate: fie renunţă la escaladarea conflictului sau alege să arunce lumea într-o recesiune globală, pe fondul unei crize strategice majore. Pe marginea unor informaţii recente din cotidianul german Die Welt, conform cărora Olaf Scholz ar fi încercat să-l convingă pe Zelensky să înceapă negocierile de pace, Goldman afirmă că Putin nu va accepta aşa ceva.

Un viitor previzibil pentru Ucraina: distrusă, abandonată și îndatorată pe veci americanilor!

Punctul central al întâlnirilor de vârf ale G7 și NATO va fi războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei și consecințele acestuia. Chiar joia trecută, Statele Unite au anunțat noi livrări de arme către Ucraina în valoare de 450 de milioane de dolari (427,59 milioane de euro). De la începutul războiului, în urmă cu patru luni, guvernul SUA a declarat că a promis sau a livrat deja arme și echipamente în valoare de aproximativ 6,1 miliarde de dolari Ucrainei. Între timp, factura a ajuns la zeci de miliarde!…Ucraina se va trezi, în final, distrusă, abandonată și îndatorată americanilor pe veci! Dar, până Zelenski e la butoane, totul pare altfel!…

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…