Spionaj la cel mai inalt nivel , Parlamentul vrea o comisie.

Grupul Verzilor și Grupul Neos solicită acest lucru de ceva timp, iar acum FPÖ solicită, de asemenea, propria comisie. SPÖ consideră acest lucru ipocrit, ÖVP dorește un „Comitet FPÖ-Rusia”

Afacerea din jurul foștilor oficiali ai Oficiului pentru Protecția Constituției (BVT), despre care se spune că au spionat pentru Rusia, se află acum și pe ordinea de zi a parlamentului. Pentru miercuri dimineață, ÖVP a solicitat o oră curentă în Consiliul Național, care se va concentra aparent pe realizările pozitive ale securității statului recent reconstituite. Dar probabil că va fi, de asemenea, fierbinte în jurul legăturilor politice ale fostului agent Egisto Ott. După cum a raportat DER STANDARD, de exemplu,

Neos vrea să facă presiuni miercuri în parlament pentru a înăspri paragraful privind spionajul din codul penal și pentru a reduce drastic numărul diplomaților ruși acreditați. „Austria a fost un paradis pentru spioni de prea mult timp”, a declarat vicepreședintele Neos, Nikolaus Scherak. În prezent, spionajul este pedepsit numai dacă este îndreptat împotriva intereselor austriece, dar nu și dacă afectează alte state sau organizații internaționale. Guvernul turcoaz-verde .

Obstacole înainte și după alegeri


De ceva timp, familia Neos solicită o comisie separată de anchetă dedicată încurcăturilor Austriei cu regimul rus. Marți, Partidul Libertății a îmbrățișat, de asemenea, această idee, liderul FPÖ, Herbert Kickl, pledând pentru negocieri între partide într-o comisie U în următoarea perioadă legislativă. FPÖ este gata „să-și înfrunte propriul trecut fără rezerve”, a spus Kickl – el așteaptă același lucru de la celelalte partide.

Cu toate acestea, trebuie spus că, având în vedere termenele necesare, oricum nu ar fi posibil să se organizeze un nou Comitet U înainte de alegeri într-un mod semnificativ. Pe de altă parte, din moment ce alegerile vor redistribui majoritatea în Consiliul Național, pare, de asemenea, discutabil cât de rezistente ar putea fi negocierile propuse de FPÖ pentru ca un Comitet U să fie decis atunci. Pentru a înființa o subcomisie pe o anumită temă, sunt necesare voturile unui sfert din membrii Consiliului Național.

Critici acerbe la adresa FPÖ
În orice caz, vicepreședintele roșu Julia Herr consideră cererea lui Kickl „foarte amuzantă”, așa cum a spus la o conferință de presă. SPÖ este deschis clarificărilor din partea tuturor organismelor de supraveghere, dar un comitet U înainte de alegeri nu va fi posibil. Acesta este și punctul de vedere al președintelui clubului ÖVP, August Wöginger, care flirtează cu un „comitet FPÖ-Rusia” după alegeri. Wöginger are deja în vedere o investigație privind conexiunile rusești în actualul Comitet .

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…