O nouă monedă de 2 euro va fi pusă  în circulație în Austria de la 1 iulie!

Prilejul îl constituie cea de-a 35-a aniversare a programului studențesc “Erasmus”

În 2022, țările din Uniunea Monetară a UE vor sărbători „35 de ani ai programului Erasmus”, cu o monedă de 2 euro, special concepută. De la 1 iulie, monedele vor constitui mijloace de plată în toată zona euro. Luni, moneda a fost predată de directorul general al Münze Österreich AG, ministrului federal Martin Polaschek și secretarului de stat Claudia Plakolm.

Erasmus”, ca model de succes

Polaschek se bucură de ediția specială a noii emisiuni de monedă. „O monedă comemorativă euro specială și un set de monede euro „Programul Erasmus” ,pentru a marca 35 de ani de existență în Europa, aduc din nou acest important program educațional în fața cortinei! Erasmus+ este unul dintre cele mai populare programe de finanțare ale UE, iar Austria are de 30 de ani, din 1992, de când 350.000 de austrieci au putut să descopere singuri Europa, să dobândească experiență și să-și facă prieteni pe viață!”- a declarat Polaschek. De asemenea, secretarul de stat pentru Tineret Claudia Plakolm laudă și ea programul Erasmus: „Erasmus+ este oportunitatea perfectă pentru tineri de a întâlni oameni din alte țări, de a face schimb de idei și de a simți ce înseamnă să faci parte din Uniunea Europeană! Acest sentiment de comunitate este revoluționar pentru pace în țările UE și, prin urmare, este mai important ca niciodată!” – este de păreer Plakolm. 

Cum obținem noile monede?

Aceste monede sunt disponibile persoanelor fizice la valoarea lor nominală, în role de câte 25, direct de la Monetăria Austriacă. Mulți oameni se uită la banii din portofel. Nu numai din motive de economie, ci și pentru că motivele rare de pe monede sunt solicitate și vă invită să le colectați. Grupul de prieteni “2 euro” este deosebit de mare în multe țări; există numeroase site-uri web și forumuri, în care colecționarii fac schimb de idei. Unele dintre aceste monede sunt acum la mare căutare și se tranzacționează la valori mai mari, de colecție. Prin urmare, merită să vă verificați portofelul în mod regulat. „Monedele Erasmus”, care apar în fiecare țară euro cu motive adaptate țării emitente, au pe o parte motivul obișnuit al hărții. Pe cealaltă altă parte este interpretarea picturii „Portretul scriitorului Erasmus din Rotterdam” (1523) de Hans Holbein cel Tânăr. Fundalul este format dintr-o rețea de linii care reprezintă schimbul intelectual și cultural între studenți din diferite națiuni. Locurile parțial ridicate din rețea oferă o idee despre numărul „35”, care se referă la anii în care a existat programul Erasmus.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…