Ministerul de Interne confirmă: austriecii luptă ca mercenari în Ucraina!

Un număr redus de austrieci luptă în prezent alături de Ucraina, potrivit serviciului intern de securitate al statului

Conform publicației heute.at, Ministerul rus al Apărării a publicat o listă a țărilor ai căror cetățeni lucrează ca „mercenari” de partea Ucrainei. Se spune că Polonia este lider cu 1.831 de luptători, urmată de România cu 504. Se mai afirmă  și că 422 de „mercenari” provin din Regatul Unit al Marii Britanii. Dar raportul arată și că cinci austrieci se luptă cu armata rusă în Ucraina, conform listei publicate de ministerul rus. Se spune că doi dintre ei au fost „eliminați”, unul a părăsit deja țara și că doi se s-ar afla încă în țară. Ca forțe armate neregulate, aceștia riscă nu numai închisoarea, ci, spre deosebire de soldații ucraineni, chiar și pedeapsa cu moartea. Din partea Austriei, aceștia sunt amenințați cu retragerea cetățeniei (§ 35 Actul privind cetățenia).

Ministerul de Interne confirmă plecările

Așa cum a cerut Austrian Presse Agentur (APA) Ministerului de Interne, Direcția pentru Securitate de Stat și Informații poate confirma plecarea unor austrieci în scopul participării la război. „DSN deține în prezent informații despre un număr redus de persoane cu o singură cifră, care au călătorit în zona de război și care, probabil, vor lua parte activ la război!”- se arată în răspunsul primit.

16.000 de mercenari în Ucraina!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a avertizat că toți mercenarii străini, reținuți în Ucraina, vor fi aduși în fața justiției sub acuzații penale.

Nici unul dintre mercenarii pe care Occidentul îi trimite în Ucraina pentru a lupta pentru regimul naționalist nu se va bucura de dreptul combatanților conform dreptului internațional umanitar- a declarat Konașenkov. El a declarat că toate actele de sabotaj ale mercenarilor din Ucraina au fost efectuate cu ajutorul armelor furnizate de Occident. Konașenkov a spus că mercenarii străini atacau armata rusă și convoaiele de aprovizionare și aeronavele care furnizează sprijin.

„În cel mai bun caz, ei se pot aștepta să fie urmăriți penal, ca infractori! Îndemnăm toți cetățenii străini care ar putea avea planuri să meargă să lupte pentru regimul naționalist de la Kiev să se gândească de mai multe ori înainte de a face asta!”- a spus Konașenkov.

Experții avertizează că a merge în Ucraina fără pregătire militară, este periculos. Rămâne neclar de unde vin 16.000 de mercenari, iar Zelenski nu a precizat acest lucru. Până în prezent, majoritatea luptătorilor străini din Ucraina provin din alte state post-sovietice, precum Georgia și Belarus. Dar rapoartele media sugerează că sunt și din țări precum Japonia, Marea Britanie și Statele Unite. Ministerul Apărării al Ucrainei a repetat apelul lui Zelenski pentru voluntari străini pe Facebook, spunând că ăși dorește oameni cu experiență de luptă care au „altă cetățenie decât ucraineană, dar… sunt alături de Ucraina împotriva invaziei ruse”.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…