Haos pe Aeroportul Viena-Schwechat!

Infecțiile cu coronavirus reprezintă principala cauză a situației de criză!

Mulți piloți și stewardese ale AUA au rămas la sol!

 42 de zboruri au fost anulate duminică și sute de pasageri au rămas blocați pe aeroport!

Lipsa bruscă de personal și grevele provoacă haos în traficul aerian în întreaga Europă. Zborurile din întreg continentul spre Austria sunt, de asemenea, afectate. „Din cauza cazurilor de infecție cu Covid, pur și simplu, avem prea multe concedii medicale în rândul echipajelor!”- s-au plâns, duminică, reprezentații Austrian Airlines ( AUA). 42 de zboruri ale companiei au fost anulate. Rezultatul: sute de pasageri au rămas blocați în holurile aeroportului!

Prizonieri în aeroport, fără informații!

Oricine voia să meargă la Berlin, München, Zurich sau Barcelona a avut ghinion: „Probabil, nu vom scăpa niciodată de aici!”- au exclamat disperați pasagerii Elias, Jannis, Tina și Anna, pentru publicația „Heute”. Cei patru trebuiau să zboare sâmbătă din Muntenegru la Hamburg, voiau doar să schimbe avionul la Viena, dar nu au reușit nimic. Zborul spre Hamburg a fost anulat și el. „A trebuit să mergem ieri la hotel și azi încă nu știm ce se va întâmpla mai departe!”- au declarat cei patru prieteniManagerul AUA, Viktor R. a raportat: „În 29 de minute, va decola un avion cu 10 locuri libere, deoarece pasagerii din New York, probabil, vor pierde legătura!” Deși era departe de a fi sigur, grupul s-a repezit la poartă – nu știm cum s-a terminat problema. Angajații AUA aveau deja grijă de alți pasageri blocați. Suna ca la bazar, când un reprezentant al companiei a strigat mulțimii: „Paris! Cine trebuie să meargă la Paris?”

Moira (72 de ani) din Melbourne, Australia, dorea să meargă la Milano. De bine, de rău, ea și soțul ei au reușit să zboare seara spre destinația lor din Italia, via Amsterdam. Nu știm dacă au  ajuns acolo. Pentru că haosul domnește și pe aeroportul din Amsterdam în aceste zile. Aeroportul se confruntă cu o lipsă de personal navigant și acolo. „Nu este cazul la noi!”- au dat asigurări cei la Viena. Ei ți-au  cerut scuze pasagerilor pentru timpii lungi de așteptare de dimineață. Acest lucru s-a datorat „situației foarte neobișnuite” cauzată de numeroasele rezervări făcute pe liniile aeriene ale AUA. Managerul de evenimente, Julia, știe însă că inconvenientele zborurilor nu au încă un final.

AUA, amenințată cu alte eșecuri!

La începutul săptămânii, 19 dintr-un total de aproximativ 350 de zboruri planificate urmau să fie eliminate din program. 94 din cele 706 zboruri programate, au fost anulate în weekend, din cauza cazurilor de infecție cu coronavirus ale unor membri ai echipajelor de zbor.

Numere de așteptare în loc de cărți de îmbarcare au fost înmânate pasagerilor la Terminalul 3 al Aeroportului Viena-Schwechat, în weekend. Motivul a fost eșecul masiv al zborurilor AUA. Mai mulți pasageri au declarat pentru publicația kurier.at că, în timpul inspecțiilor locale la aeroport de sâmbătă și duminică, nu au primit nicio informație în avans. Mulți au aflat doar că zborul lor a fost anulat de pe panoul de afișare, la fața locului. În orice caz, personalul de la sol AUA a avut de lucru din plin. încercând să-i liniștească pe pasagerii furioși, blocați în aeroport.

Infecțiile cu coronavirus – principala problemă!

Circa 100 din 700 de zboruri au trebuit să fie anulate în weekend, deoarece angajații AUA au fost testați pozitiv pentru virusul corona. Zborurile afectate sunt în principal zboruri către orașe din Europa, cum ar fi către Düsseldorf, Munchen, Zurich sau Paris.

„Austrian Airlines face tot ce poate pentru a asigura cea mai mare stabilitate posibilă a programului de zbor și, în special, pentru a preveni anularea zborurilor clasice de vacanță!”- a declarat purtătorul de cuvânt al companiei. Este greu de făcut o prognoză pentru zilele următoare. „Infecțiile cu coronavirus la nivel de Austria se reflectă, de asemenea, în mod analog, la Austrian Airlines!”- a explicat reprezentantul firmei.

În Austria, numărul de noi infecții corona a crescut din nou în iunie. Cel mai recent, peste 7000 de cazuri au fost raportate într-o singură zi. Ministrul Sănătății, Johannes Rauch, presupune că cifrele vor crește curând la 10.000 sau 15.000 de noi infecții pe zi.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…