Dictatură sanitară în Austria?!

Guvernul vrea să bage pumnul în gură nemulțumiților!

Ministrul Sănătății propune ca nevaccinații să nu aibă dreptul să participe la proteste!

Niciodată, vreun ministru nu și-a arogat atâta putere abuzivă!

Ministrul Sănătății Johannes Rauch (Verzii) a schimbat Legea Epidemiei. Modificările decise în Parlament nu au fost niciodată în curs de revizuire, așa cum critică Opoziția. La o examinare mai atentă, noua lege îi acordă ministrului puteri extinse – și le are pe toate!

Pe viitor, ministrul Rauch va putea să ne controleze viața ca nici un ministru al Sănătății de dinaintea lui! Acest lucru este prevăzut în Legea Epidemiei, modificată. Schimbările, cărora majoritatea massmedia nu le-a dat atenție și care nu au fost niciodată examinate în Parlament, sunt remarcabile: implică restricții drastice ale libertății, pe care ministrul Sănătății le poate decreta acum! Se caută în zadar justificări pentru măsurile de amploare din textul legal.

Persoanele bolnave nu vor mai avea voie să folosească locurile publice pentru întâlniri, dacă ministrul va dispune astfel!

Lui Rauch i se va permite să restrângă masiv libertatea de mișcare a tuturor cetățenilor ,de îndată ce aceștia au contractat o boală cu declarație obligatorie, de exemplu, gripa. Ministrul poate „să determine prin ordonanță” că persoanele în cauză „sunt restricționate în relațiile cu lumea exterioară.” Textul de lege explică ce înseamnă asta. Pe viitor, ministrul ne poate interzice accesul în toate locurile. Aceasta include „interdicția de a intra și de a conduce în spațiile comerciale, locurile de muncă, căminele de bătrâni și de bătrâni, precum și în unitățile rezidențiale staționare ale ajutorului pentru persoane cu dizabilități și anumite locuri, utilizarea mijloacelor de transport și locuri de întâlniri”. Textul de lege vorbește și despre „anumite spații și locuri publice” pentru întâlniri, chiar și locuri private! Cu alte cuvinte, oricine s-a îmbolnăvit de o boală cu notificare obligatorie, nu mai poate folosi anumite locuri pentru întâlniri, dacă ministrul dispune astfel. Este vorba despre „toate bolile cu notificare”, fără excepție. Aceasta include și persoanele care sunt „suspectate că ar fi bolnave” și „suspectate că sunt infectate”.

Următoarea frază e notabilă: Nici măcar nu trebuie să fii bolnav! Textul legii vorbește despre „bolnav, suspect de a fi bolnav sau suspect de a fi infectat”. Nicăieri nu se explică ce se înțelege prin „suspectat că este bolnav” sau „suspectat că este contagios”. Acest lucru ridică o suspiciune: probabil, printre altele, toți cei nevaccinați sau nevaccinați complet, ar putea fi incluși în această categorie! Cert este că legea îi oferă, practic, ministrului, posibilitatea de a clasifica persoanele nevaccinate drept „suspecte”.

Altceva atrage însă atenția: restricțiile de circulație se emit doar pentru bolile în care „nu există niciun pericol (sic!) grav și semnificativ pentru sănătatea altor persoane”. Ne întrebăm: Din ce motive trebuie să se limiteze atât de mult libertatea de mișcare, dacă bolnavii nu reprezintă un pericol?!

Intenționează ministrul să interzică dreptul de a manifesta?! Menționăm că oricine este suspectat că a contractat o boală inofensivă, de exemplu, pentru că nu a fost vaccinat, nu poate mai folosi în viitor locurile publice și să aibă întâlniri, cu condiția ca ministrul să dispună altfel! Desigur, există și excepții, precum purtarea măștii, păstrarea distanței sociale și „dovada riscului epidemiologic scăzut”. Cum s-ar putea dovedi acest lucru? Ce ziceți de vaccinare?!! În acest fel, persoanele nevaccinate sau parțial vaccinate, sunt împiedicate să participe la demonstrații. Această modificare a legii este probabil să meargă mână în mână cu abolirea dreptului de a demonstra.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…