A fost anihilat un atac cu bombă la maratonul vienez, planificat de o celulă a Statului Islamic!

Potrivit mai multor surse media din Austria și oficialităților, Maratonul internațional de la Viena ar fi trebuit să fie ținta unui atac cu bombă!

 O celulă teroristă a Statului Islamic a fost anihilată!

Serviciile secrete europene au descoperit planuri teroriste în mai multe locații de pe continent, împreună cu Direcția internă pentru Securitate de Stat și Informații (DSN). Maratonul orașului Viena s-a numărat printre țintele unui planificat atac cu bombă, conform publicației „Kronen Zeitung”. Acest lucru ar fi fost planificat de o celulă teroristă a Statului Islamic, grupată în jurul unui refugiat irakian, recunoscut ca potențial terorist de serviciile speciale din Austria. Celula ar fi vrut asfel să se răzbune pentru moartea unui șef al Statului Islamic, ucis într-un atac al forțelor americane. Se presupune că punctul de plecare al acestui atentat cu bombă ar fi fost moartea liderului IS Abu Ibrahim al-Hashimi, considerat succesorul „califului Statului Islamic”, Abu Bakr al-Baghdadi. Al-Hashimi s-a aruncat în aer, în timpul unei operațiuni americane în Siria, când o unitate a forțelor speciale americane îl vâna. Drept urmare, adepții săi au jurat răzbunare și au format o celulă “în adormire”, care se pare că funcționa și în Austria.

Detaliile cunoscute anterior despre „Operațiunea Vindecare” (cuvântul arab este „Naqaha”) se citesc ca un thriller de spionaj. Totul a început cu moartea liderului ISIS Abu Ibrahim al-Hashimi – succesorul notoriului „calif al Statului Islamic” Abu Bakr al-Baghdadi. Liderul terorist, care era căutat pentru o recompensă de mai multe milioane de dolari, s-a aruncat în aer în ascunzătoarea sa din nord-vestul Siriei, în februarie, când a fost la un pas de a fi capturat de un comando special american.

Plan major de atentat jihadist
Un purtător de cuvânt al Statului Islamic a cerut apoi atacuri de răzbunare asupra mulțimilor de oameni participanți la evenimente majore din întreaga Europă. Acest lucru a alertat și noul serviciu de informații al poliției din Austria – DSN,  care a  fost înființat după ce, în urma atacului terorist din 2020, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției și Antiterorismul (BVT), a fost discreditat. De altfel, anchetatorii interni, în cooperare cu autoritățile interne și străine – au reușit să monitorizeze și să anihileze celula islamistă aflată „în adormire”, dar extrem de periculoasă!

La doi ani și jumătate după noaptea terorii de la Viena, a fost prevenit cu succes un plan și mai amplu de atentat jihadist! După cum au confirmat oficialitățile ziarului „Krone”, maratonul din aprilie de la Viena a fost ținta unui atac cu bombă modelat după „bombarderii din Boston”, o pereche de frați jihadiști americani. DSN a adus o contribuție decisivă la combaterea terorismului în Austria și a demonstrat că, după reorganizare, a fost posibilă restabilirea încrederii internaționale în serviciul de securitate de stat austriac.

Bombele ar fi trebuit să detoneze la finish!

După ce serviciile secrete din Austria și DSN au evaluat cu meticulozitate indicii că Statul Islamic a ordinat atacuri asupra mulțimilor de oameni din întreaga Europă, s-a presupus că celula din Austria ar fi fost dezactivată. Ținta atacului din Austria a fost Maratonul din Viena, având ca model atacul terorist de la Viena din 2020, preluat după modelul atacului asupra maratonului din Boston, conform unui scenariu căruia bombele ar fi trebuit să explodeze la ajungerea atleților la linia de sosire. Potrivit ziarului „Krone”, activiștii creștini ai celulei Statului Islamic din Austria sunt „foști executivi cu experiență, din perioada de glorie a Statului Islamic”. Celula ar fi fost condusă de un refugiat cunoscut de serviciile de intelligence din Austria, care a venit în țară în 2015. Se spune că suspecții de terorism au comunicat între ei folosind servicii de chat criptate, pe consolele de jocurionline. Investigațiile pentru a descoperi întreaga rețea sunt în desfășurare.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…