Un expert avertizează turiștii de o nouă înșelătorie

Mai este începutul sezonului de vacanță pentru mulți. Când vine vorba de găsirea celei mai bune cazări, există unele pericole care pândesc. Un expert ÖAMTC explică.

Unul dintre cele mai importante criterii în alegerea cazării potrivite sunt recenziile altor oaspeți. Datorită dezvoltării rapide a inteligenței artificiale, este nevoie de un ochi critic și există unele pericole ascunse.

Potrivit expertului Vorarlberg ÖAMTC Jürgen Wagner, se recomandă prudență, în special în ceea ce privește comentariile. El a explicat pentru „orf.at” că programele AI pot fi folosite pentru a crea o mulțime de comentarii pozitive de la oameni fictivi. Acestea conduc la creșterea mediei de evaluare.

O atenție deosebită ar trebui acordată comentariilor în care formularea poate fi citită ca dintr-o broșură publicitară, cum ar fi „apartamentele elegant proiectate oferă cel mai înalt nivel de confort”, spune Wagner.

Dar chiar și atunci când scrieți recenzii, există unele lucruri care trebuie luate în considerare, potrivit avocatului consumatorilor Franz Valandro. Comentariile critice și negative sunt permise în cadrul libertății de exprimare, dar unii utilizatori își formulează criticile foarte aspru și se bazează pe zona protejată.

„Acest lucru poate duce la o declarație de fapt neadevărată la insulte la insinuări ale actelor criminale”, a explicat el pentru „orf.at”. Valandro a avertizat că astfel de comentarii ar putea duce la consecințe juridice. Prin urmare, trebuie să vă gândiți cu atenție la ceea ce scrieți.

Având în vedere problemele tot mai mari legate de recenziile false și necorespunzătoare, Camera de Comerț solicită o cerință privind numele real pentru recenzii. Acest lucru ar contribui la asigurarea faptului că recenziile online sunt prezentate mai obiectiv, potrivit camerei.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…