Planul secret al Guvernului împotriva inflației!

Săptămâna viitoare, Guvernul vrea să prezinte un „mega-pachet” împotriva inflației!

Conform publicației oe24.at, creșterea masivă a prețurilor ar putea să fie în sfârșit combătută: ministrul de Finanțe, Magnus Brunner, calculează în prezent un pachet de ajutotorare a populației în valoare de mai multe miliarde de euro. Potrivit reporterilor de la heute.at, planul este dislocat pe două etape.

 • Plăți unice. În iulie, ar trebui să fie distribuite plăți unice pentru asistență socială și ajutoarele de șomaj. Urmează să fie acordat și un bonus pentru alocația pentru copii. Acesta este un lucru pe care ÖVP îl consideră mai ușor decât o măsură generală.
 • Bonus climatic. Bonusul climatic – după cum au arătat mai multe publicații,  urmează să fie majorat la 250 de euro și să fie distribuit în cursul lunii octombrie. În plus, taxa pe amprenta de carbon urmează să fie amânată până în toamnă, în loc să se aplice din iulie.
 • Alocațiile familiale. Pe de altă parte (aceasta este o preocupare a Verzilor), „mai multe subvenții” ar trebui, de asemenea, ajustate cu inflația. De exemplu, alocația familială va fi majorată în toamnă, după ce se stabilește o evaluare. Creșterea bruscă a prețurilor provoacă dificultăți mamelor singure și familiilor în special. În viitor, aceste subvenții urmează să fie evaluate în mod regulat.
 • Indemnizație de îngrijire. Acest lucru este valabil și pentru alocația de îngrijire, care nu a fost majorată de câțiva ani și poate deveni o capcană a sărăciei. În plus, ajustările pensiilor pentru pensionarii mai săraci urmează să fie anticipate.
 • Ajutorul de somaj. Un subiect de controverse este încă dacă indemnizația de șomaj ar trebui majorată doar ca plată unică sau în general. ÖGB (Federația Sindicatelor din Austria-n.n.) face eforturi masive pentru o creștere. Aici s-ar putea aplica modelul degresiv, pe care îl urmărește ministrul Muncii, Martin Kocher – mai mult la început, apoi mai puțin, potrivit unor surse din interiorul Guvernului, citate de oe24.at. Al doilea pachet – cu reforme structurale – va fi elaborat abia în toamnă.
 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…