Acuzații de abuz sexual asupra copiilor, la o grădiniță vieneză!

A fost sesizat procurorul! Șefa MA10 a fost concediată!

Marți s-a anunțat că educatorul a fost reclamat pentru „abatere pedagogică” la Parchet! 

El este acuzat de „abatere pedagogică”, după cum a raportat marți consilierul municipal responsabil cu grădinițele, Christoph Wiederkehr (NEOS). Conform site-ului heute.at, bărbatul nu mai are voie să aibă grijă de copii. Conduita greșită se referă la agresiuni sexuale. Până acum, au fost înregistrate 4 reclamații ale părinților, la această grădiniță. Aceste incidente au avut loc în grădinița municipală din Penzing, unde un profesor (educator) a fost retras de la locul de muncă, pentru suspiciunea de abuz sexual asupra copiilor. Părinții au raportat presupusele abateri pe 25 mai. Încă nu s-a stabilit dacă există o legătură între incidente.

În septembrie 2021, profesorul în cauză și-a cerut transferul de la Penzing la o altă grădiniță din Viena, unde a fost numit șef. De acolo, deocamdată, nu au mai fost primite sesizări despre posibile abateri.

Primarul decide demiterea șefei MA10, responsabilă cu grădinițele vieneze!

Administrația vieneză a cerut însă demiterea șefei Direcției Municipale 10 (grădinițe), Daniela Cochlar, de către primarul Michael Ludwig (SPÖ). Potrivit unor surse din cadrul Primăriei,, primarul „a luat act cu îngrijorare”,  de cele întâmplate, dar o decizie este încă în așteptare. O echipă de specialiști a preluat, temporar, conducerea MA 10.

Se spune că profesorul vienez abuzator ar fi fost protejat de conducerea grădiniței. Până acum sunt patru reclamații, dar ar putea fi mai multe victime.

Investigațiile asupra unui angajat al grădiniței din Viena-Penzing au scos la iveală detalii groaznice. Potrivit relatărilor mai multor publicații, micuții au fost nevoiți să meargă la toaletă cu suspectul și apoi au fost „pedepsiți” acolo. După aceea, se spune că li s-a interzis să le spună părinților despre asta. Copiii afectați nu mai îndrăznesc să meargă singuri la toaletă.

Mama s-a gândit la infecția tractului urinar

O mamă ar fi observat răni în zona intimă a unui copil încă din 2020, dar a crezut că acestea sunt rezultatul unei infecții ale tractului urinar. Medicul la care a apelat nu a găsit însă nici o inflamație. Cu toate acestea, femeia nu s-a gândit la posibile abuzuri, întrucât părinții nu au fost informați de grădiniță despre suspiciunea de abuz.

Educator cu comportament agresiv 

Alți copii au atras atenția părinților asupra comportamentului agresiv al educatorului. O familie a sesizat chiar și Biroul de Protecție a  Copiilor și Tinerilor. Cu toate acestea, bănuielile erau că băiatul ar fi văzut filme horror la care se uitau frații săi mai mari și, prin urmare, era atât de speriat. După ce suspiciunea de abuz asupra copiilor a devenit publică, mulți părinți înțeleg acum ce se întâmpla la grădiniță.

Avocat de top care reprezintă părinții

Din păcate, este posibil să fie mai multe victime. Cercetările sunt în derulare, cazul nu este încă închis”, a declarat pentru heute.at, avocatul de top Johannes Bügler, care îi reprezintă pe părinţi. Educatorului suspectat de abuzuri i se aplică, deocamdată, prezumţia de nevinovăţie! După acuzațiile grave de abuz asupra copiilor la grădinița din Viena-Penzing, viceprimarul Christoph Wiederkehr încearcă să calmeze spiritele. Se spune că un angajat al unității ar fi abuzat patru copii în toaletă, a relatat publicația heute.at. Familiile ai căror copii sunt în îngrijire acolo au fost lăsate fără explicații, luni de zile după aceea. Acum apar primele consecințe.

 „Slujba mea este să recâștig încrederea părinților care au copii la acea grădiniță!” – explică viceprimarul Christoph Wiederkehr (Neos). „O nouă conducere, care va fi numită foarte curând – cea veche nu mai este în serviciu – ar trebui să recâștige încrederea părinților, să conducă și să stabilizeze locația din Penzing din punct de vedere pedagogic, personal și administrativ, pentru că mulți dintre părinți doresc să își ducă copiii, în continuare. la această grădiniță!”- a explicat reprezentantul Consiliul Municipal. 

Viceprimarul Wiederkehr nu exclude alte consecințe în acest moment – responsabilul MA 10 a fost, de asemenea, aspru criticat – dar mai întâi sunt aștptate concluziile comisiei speciale, înființate miercuri. 

Grădinița din Viena a acoperit abuzurile timp de peste un an!      

Se spune că un scandal de abuz ar fi fost mușamalizat într-o grădiniță vieneză

Acum, administrația orașului reacționează. Publicația

„Kronen Zeitung” a relatat și ea, luni, despre scandalul de abuz de la grădinița vieneză. Potrivit relatărilor publicației, angajatul grădiniței municipale suspectat de abuzuri ar fi fost protejat de șefii săi. Se spune că evenimentele au fost acoperite timp de 13 luni. Părinților li s-a cerut să tacă, după ce au fost informați.Mai exact, educatorul este suspectat că a atins cel puțin o fată, în timp ce îi schimba scutecele sau dormea. „Krone” citează și o scrisoare de la părinți, în care este menționat „abuz sexual grav, în mai multe cazuri”. Mai multe fete și băieți de diferite vârste, ar putea fi afectați. În mod scandalos, conducerea grădiniței a fost la curent cu ce s-a întâmplat, încă din luna martie a anului trecut. În martie 2021, acuzatul a fost transferat intern – acum nu mai are contact profesional cu copiii.

Părinților li s-a au cerut să tacă!     

După cum relatează „Krone”, citând-o pe șefa MA 10 (Grădinițe), Daniela Cochlár, cazul se află acum la Parchetul din Viena. Cu toate acestea, Cochlár nu dezvăluie câți copii se spune că ar fi afectați. Părinții copiilor care ar putea fi afectați au fost informați doar13 luni mai târziu, adică cu întârzâiere de peste un an, la o ședință de informare. Acum, o asociație specializată în violență sexuală urmează să aibă grijă de copii și să afle dacă și copiii au fost victime ale bărbatului. Un raport ar fi putut să prevină aceste abuzuri! Mușamalizarea nu îi afectezază doar pe părinți. Biroul consilierului pentru educație, al viceprimarului Christoph Wiederkehr (Neos), afirmă că acuzațiile le sunt cunoscute doar de două zile. Reprezentanții municipalității așteaptă explicații de la MA 10, care răspunde de grădinițele vieneze.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…