Guvernul austriac pregătește în secret un nou regulament pentru viitoarea plandemie Corona, programată în toamnă!

Se elimină carantina, dar masca va fi obligatorie peste tot

Noul regulament va fi impus de la 1 august

În secret, în liniște, se pare că Guvernul vrea să schimbe regulile corona din Austria. După cum au aflat reporterii publicației heute.at, , un nou regulament Corona urmează să intre în vigoare la 1 august. Deliberările lui Johannes Rauch (Partidul Verde) și ale cancelarului Karl Nehammer (ÖVP) au loc în privat. Deși sunt în desfășurare negocieri cu organizațiile regionale ale ÖVP, proiectul (cu patru pagini, a fost disponibil pentru heute.at), negociat și cu statele federale conduse de socialiștii din SPÖ (Viena, Carintia, Burgenland), care se pare că vor ca regulamentul să fie ținut secret.

Carantina dispare, vin restricții de circulație!

Pe bună dreptate, conținutul noului Regulament Covid va provoca dezbateri aprinse. Datorită variantei virusului omicron BA.5 („număr mare de cazuri, dar evoluție relativ ușoară a bolii”), reglementarea carantinei urmează să fie omisă și înlocuită cu așa-numitele restricții de circulație. Din cauza situației epidemiologice actuale (creșterea imunității, situația actuală în spitale), acestea ar trebui să fie un „mijloc adecvat de prevenire a răspândirii coroanei”, conform regulamentului. Printre altele, restricțiile de circulație sunt menite să contracareze „problema lipsei de personal”, de exemplu, în unitățile sanitare, și astfel, sub măsuri mai stricte de protecție, să permită funcționarea armonioasă a zonelor vulnerabile.

Masca FFP2 va trebui purtată tot timpul!

Ce înseamnă, concret restricțiile de trafic?  Masca (FFP2) va trebui purtată în orice moment! Indiferent dacă vă aflați în supermarket, în birou sau în muzeu, masca este obligatorie, conform regulamentului. Ea poate fi îndepărtată numai în zonele private de locuit (aici se aplică o „recomandare clară” ) sau în aer liber (dacă se respectă o distanță minimă de 2 metri). Masca va trebuie sfie purtată din nou pe străzi sau în parcurile aglomerate. Cerința măștii se aplică și propriei mașini, dacă există contact cu alte persoane. Restricțiile de trafic intră în vigoare de îndată ce este disponibil un test corona pozitiv (antigen sau PCR). Dacă un test de antigen arată două linii, este comandat un test de urmărire, folosind teste PCR. Dacă rezultatul pozitiv nu este confirmat, restricțiile se vor încheia imediat. În cazul opus, măsura durează zece zile cu posibilitatea testării PCR gratuit din ziua 5 cel mai devreme (valoare CT >30), după prelevare.

Persoanele infectate cu Corona au voie să meargă la discotecă!

Pe lângă mască, vor exista și interdicții de intrare pentru persoanele infectate. Acestea sunt destinate în principal mediilor deosebit de vulnerabile (unități sanitare, grădinițe, școli primare). Dacă masca nu poate fi purtată din motive medicale (de exemplu, sarcină) sau dacă acest lucru este imposibil (de exemplu, în cazul muzicienilor), persoanele infectate nu au voie să intre la locul lor de muncă. Cu toate acestea, interdicțiile nu se aplică restaurantelor (de noapte), piscinelor sau facilităților sportive, persoanele infectate trebuie „doar” să poarte masca.

Oamenii bolnavi pot să lucreze?!

Noul regulament prevede, de asemenea, că persoanele infectate și neinfectate (de exemplu, în căminele de bătrâni) sunt separate spațial. Separarea „nu trebuie să ducă la o izolare asemănătoare carantinei”, se spune în noul regulament pritocit de Guvernul Nehammer, în speță, de ministrul Sănătății, Johannes Rauch. Persoanele găsite pozitiv la testele corona, ar trebui să fie îngrijite de personalul medical care a fost testat pozitiv. La locul de muncă, ar trebui introduse și măsuri organizaționale sau spațiale, cum ar fi „echipe corona”: persoanele infectate cu Corona ar trebui să fie împărțite în echipe proprii și să lucreze împreună. În cazul dat, nu sunt necesare restricții în rândul persoanelor infectate; masca poate fi dată jos, atunci când intră în contact cu persoane depistate pozitiv. Guvernatorul regiunii Burgenland, Hans Peter Doskozil, este supărat de această abordare: „De săptămâni de zile, s-a vorbit că ar trebui să ne unim și să lucrăm împreună, având în vedere crizele suprapuse!” Doskozil se simte revoltat de lipsa de cooperare a Guvernului cu unele regiuni afectate anterior de coronavirus. El face apel la cancelarul Nehammer, să își „acopere cuvintele cu fapte”.

Potrivit jurnaliștilor de la oe24.at, regula carantinei urmează să fie ridicată de la 1 august, în ciuda preocupărilor masive din partea medicilor din spitale și a experților și înlocuită cu restricții de trafic. Asta înseamnă că, pe viitor, persoanele infectate cu corona pot să meargă la birou și chiar la discoteci, cu măști.

Secretul lui Polichinelle-Nehammer

Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) și ministrul Sănătății Johannes Rauch (Verzii) lucrează în prezent, în secret, la un nou regulament Corona, care va intra în vigoare la 1 august. Și, în ciuda numărului record de infecții și a numărului de spitalizări în creștere, este planificată o relaxare masivă. Conform dorinței cercurilor de afaceri, carantina va fi eliminată. Cel puțin un amendament corespunzător a fost deja înmânat regiunilor conduse de erprezentanți ai Partidului Popular – ÖVP și partenerilor sociali, din Partidul Verde.

Primarul Vienei, Michael Ludwig și consilierul său pentru sănătate, Peter Hacker, nu au fost implicați. Ei resping această relaxare.

Peter Klimek declarase că o astfel de relaxare, fără o cerință de puartare a măștii, ar putea duce la „stigmatizarea persoanelor infectate”. Pentru că doar acesta ar trebui să poarte mască, după părerea specialistului. Alți experți, pe de altă parte, se îndoiesc că persoanele infectate vor purta, în mod constant, o mască. Cunoscutul medic de terapie intensivă Thomas Staudinger, asubliniat pentru oe24.TV că „majoritatea persoanelor infectate au simptome clare, adică sunt bolnave” și că, oricum, nu ar putea lucra.

Masca, purtată oriunde în afara locuinței?!

Potrivit proiectului de regulament, nu ai mai fi obligat să stai acasă după o infecție, dar te poți deplasa aproape oriunde, cu mască. Conform textului regulamentului, masca trebuie purtată tot timpul în interior, în afara propriei zone de locuit. În aer liber sr poate sta jos, cu condiția să poată fi menținută o distanță de doi metri între persoane. Cu toate acestea, masca ar trebui purtată și pe străzi și în parcuri aglomerate.

Pe lângă mască, va exista și interdicția de intrare, pentru persoanele infectate. Acestea sunt restricționate în principal de la mediile deosebit de vulnerabile (unități sanitare, grădinițe, școli primare). În cazul în care masca nu poate fi purtată din motive medicale (de exemplu, sarcină) sau dacă este imposibil să îți practici meseria persoanele infectate au voie să intre la locul lor de muncă. Cu toate acestea, interdicțiile privind facilitățile gastro, gastro-noapte sau sportive nu se aplică – persoanele infectate trebuie „doar” să poarte masca, aici. Persoanele infectate și neinfectate ar trebui să fie separate fizic atât la locul de muncă, cât și, de exemplu, în casele de bătrâni. Cei depistați pozitivi cu coronavirus, ar urma să fie îngrijiți de personalul care a fost testat pozitiv.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…