Declarată moartă din greșeală, o vieneză, mamă a 6 copii, riscă să nu primească pachetul de ajutor anti-inflație de la Guvern!

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Finanțelor susține că a fost o eroare tehnică

Potrivit publicației heute.at, o femeie din Viena, în vârstă de 31 de ani, a fost declarată moartă de către Fisc. Femeia, mama a șase copii, este îngrijorată că nu va mai primi bonusurile împotriva creșterii prețurilor, anunțate de Guvern.

Glumă sinistră – data morții nu a fost salvată!

Inflația explozivă are efecte nefaste toată Austria. Mâncarea, electricitatea, gazul și combustibilul sunt mai scumpe ca oricând!. Mulți austrieci – circa 35%,  se confruntă cu dificultăți financiare. ggvernul vrea să ajute populația  cu mai multe granturi și plăți suplimentare. Pe lângă bonusul de 500 de euro, familiilecu venituri mici vor fi, în primul rând, sprijinite. Tocmai de aceea, Anita (31) a vrut să se înregistreze la Finanzonline, în urmă cu câteva zile și să își actualizeze datele. Dar femeia a eșuat la înregistrarea pe site-ul Ministerului Finanțelor. Pe site-ul amintit, continua să apară un mesaj de eroare: „Nu se poate accesa FinanzOnline, deoarece data morții a fost salvată!” Complet șocată, vieneza a încercat să se înregistreze de mai multe ori, însă, zadarnic, întrucât mesajul de pe site a fost mereu același. 

„Sunt încă în viață!

În cele din urmă, ea a decis să sune la Biroul Fiscal și să le explice funcționarilor că nu era moartă. „Din fericire, sunt încă în viață, dar cum au putut introduce data morții, este un mister pentru mine!”- a declarat Anita, pentru heute.at. Ea speră acum să lămurească neînțelegerea, printr-o întrevedere personală. În caz contrar, ea nu va primi bonusurile în bani promise de Guvern. 

Eroare tehnică 

Reporterii publicației heute.at au întrebat Ministerul de Finanțe cum este posibil să se introducă o dată de deces pentru o persoană înregistrată recent. Purtătorul de cuvânt pentru presă, Stefan Trittner, a spus că regretă incidentul .

“A fost o eroare tehnică în două seturi de date! O dată a morții a fost creată din greșeală!”-  explică Trittner, care dă asigurări că greșeala a fost remediată în aceeași zi. Prin urmare, Anita ar trebui să-și activeze din nou contul, pentru portalul FinanzOnline, pentru a-și putea edita datele. 

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…