Pelosi a dat, de fapt, o lovitură de stat la Casa Albă!

de Andrei Bădin

Sensul adevărat al vizitei doamnei Peloși în Taiwan este că numitul Joe Robinette Biden a pierdut Puterea și că cei care conduc acum Pentagonul, au fost sfidați de președinta Camerei Reprezentanților. Chiar dacă ar părea un termen prea dur: Nancy Pelosi a dat, de fapt, o lovitură de stat la Casa Albă.

Să ne explicăm: doamne Peloși a efectuat vizita în Taiwan, după ce conducerea Pentagonului i-a indicat să nu o facă. Mai mult – și după ce Joe Biden a explicat public că doamna a fost sfătuită de militari să nu meargă în Taiwan, deoarece ar înfierbânta spiritele – un editorial a fost scris de Thomas Friedman în The New Yoek Times. Doamna Peloși i-a sfidat însă pe președinte și conducerea Pentagonului și a mers într-o vizită simbolică sau/și în special cu un caracter de interes particular al familiei sale, implicată în afacerile cu cipuri.

Aflat în fața pierderili alegerilor legislative din noiembrie, Biden nu mai este ascultat aproape de nimeni din Partidul Democrat. Vicepreședinta Harris nu știe cum să îi ia locul, sprijinită de Nancy Pelosi. Mai mult, peste 80% din membrii democrați nu îl mai vor nici ei pe Joe Robinette Biden. Pe acest fond, cu 2 ani înainte de prezidențiale, Biden a fost pus în geam, iar duetul Peloși-Harris speră să îi încaseze pensia.

Marea problemă este că cele două doamne, care sunt praf și pulbere la politică internațională, riscă să arunce America într-o fundătură, dacă nu chiar într-unul sau mai multe războaie. Doamna Pelosi era – să ne reamintim – cea care amenința cu pumnul Rusia în Congres.

Acum cheia este la cei care conduc Pentagonul și la aripa moderată din Departamentul de Stat, care trebuie să le calmeze pe cele două doamne, care se visează războindu-se cu toată lumea. Dincolo de orice, ei știu că a deschide două fronturi, este cea mai mare prostie care se poate face, iar strategic, a împinge și mai mult China în brațele Rusiei înseamnă o înfrângere sigură pentru America.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.flux24.ro: https://flux24.ro/pelosi-a-dat-de-fapt-o-lovitura-de-stat-la-casa-alba-controversa-zilei-de-andrei-badin/

  • Jurnalul Romanesc Viena

    Related Posts

    Ce învârteli face, în România, omul de încredere al lui Plahotniuc, Iurie Cecan

    Considerat omul de încredere al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, afaceristul moldovean Iurie Cecan prosperă în România. Cu vilă de lux în Pipera și afaceri bănoase în care și-a băgat la…