
Ministresa ÖVP Edtstadler vrea un parchet separat, pentru ura propagată pe Internet!
Reprezentanta Partidului Popular ar trebui să fie prima acuzată, după ce a declarat că persoanele nevaccinate nu ar trebui să trăiască în Austria!
Potrivit ministrului constituțional Karoline Edtstadler (ÖVP), citată de publicația oe24.at, ar trebui înființat un parchet separat pentru urmărirea penală a urii online, similar cu parchetul economic și de corupție. Solicitările pentru crearea unei astfel de autorităţi de urmărire penală au fost propuse recent, după ameninţările la adresa medicului din Austria Superioară Lisa-Maria Kellermayr, care s-a sinucis ca urmare a acestora. Doctorița Kellermayr, care fusese o aprigă militantă pro-vaccinare anti-Covid și vaccinase, personal, sute de persoane, a primit amenințări pe mail după ce unii dintre cei vaccinați au suferit efecte secundare severe, în urma injectării cu serurile experimentale promovate de producători și mass media ca fiind sigure si eficiente. Doctorița nu a rezistat psihic amenințărilor și și-a pus capăt zilelor. Expertul în rețelele sociale Ingrid Brodnig pledează și ea pentru un astfel de parchet.
Ura pe Net – o amenințare „mult mai mare”?!
În opinia ministresei Edtstadler, problema postărilor de ură și amenințărilor pe Internet este „foarte, mult mai mare decât am estimat și estimam noi în trecut sau chiar acum!” În acest sens, ministrul ÖVP spune „nu există interdicții de a gândi în acest domeniu. Orice ajută la rezolvarea cât mai repede posibil, privitor la aceste instigări la ură pe Net și pentru a preveni escaladările pe care le-am experimentat, ar trebui să fie util. Dar asta ar trebui discutat în detaliu!”- a declarat Edtstadler, sâmbătă, 6 august, la televiziunea „Ö1”. Ceea ce nu spune reprezentanta Partidului Popular este că, atunci când Legea Vaccinării obligatorii era pe punctul de a fi pusă îjn aplicare, ea însăși a spus textual, în Kronen Zeitung, pe 10 decembrie 2021: “Odată cu introducerea vaccinării obligatorii, este ilegal să trăiești în Austria și să nu fii vaccinat! Pot exista și alte consecințe!” Se referea, oare, la condamnarea la moarte?! Oricum, Edstadler are tupeu maxim acum!
Ingrid Brodnig pledează, de asemenea, pentru un parchet separat, specializat în ura online și vede în acest sens două avantaje. „În primul rând, există șanse mari să aibă acolo avocați care au o idee despre rețelele sociale, despre logică și, de asemenea, despre idei tehnice, de exemplu cum să afle cine se află în spatele unui e-mail, cât de aproape pot ajunge la persoana care scrie asemenea chestii criminale”, a spus expertul, tot la televiziunea „Ö1”. În al doilea rând, se poate presupune că vei întâlni oameni care iau astfel de ameințări foarte în serios. În prezent sunt diferențe mari, spune Brodnig: „Sunt procurori care urmăresc foarte strict cazurile individuale. Și apoi mai sunt și alte cazuri, în care astfel de amenințări sunt postate foarte repede.
Avocatul și expertul în dreptul mass-media, Maria Windhager, salută și ea propunerea. În opinia acesteia, „este evident că implementarea și punerea în aplicare a unei astfel de instituții nu funcționează bine în acest moment și asta se datorează cu siguranță și lipsei de cunoștințe de specialitate, lipsei de interes și înțelegere a problemei. Deci, tot ceea ce vine cu specializarea aici, este binevenit.” Avocata Katharina Bisset, specializată în drept informatic, ar începe să se specializeze și mai devreme, și anume în secția de poliție. Ea consideră că este important să existe și colaborări individuale cu ofițerii de poliție.
Așa-i că șoriceii care mușcă sunt răi?!
Potrivit unui sondaj al institutului de cercetare a opiniei publice Unique Research pentru revista de știri „Profil”, 88% dintre austrieci sunt în favoarea pedepsirii mai severe a amenințărilor și abuzului verbal excesiv pe Internet. 64% dintre cei chestionați sunt „cu siguranță” în favoarea înăspririi pedepselor, 24 la sută sunt „probabil, mai degrabă”. Cinci la sută au declarat că „mai degrabă nu susțin” pedepse mai dure, iar trei la sută, „cu siguranță nu”. Restul nu au dat nicio informație. Au fost chestionate 500 de persoane, intervalul de fluctuație fiind de plus/minus patru procente.