Fata s-a născut cu 26 de degete pe genunchi

În Franța, Alice (2 ani) s-a născut cu sindromul Laurin-Sandrow extrem de rar. Acum părinții dau în judecată ginecologul.

Mickaël și soția lui erau nerăbdători să devină părinți. Când Alice s-a născut în cele din urmă pe 31 decembrie 2021 în Saint-Quentin, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Paris, fericirea părea perfectă – dar apoi a venit șocul: nou-născutul avea 26 de degete, fără degetul mare și un picior la nivelul genunchiului stâng. Pentru tânăra familie, a început un coșmar – după mai multe amputări, Alice este acum considerată a fi peste 80% cu dizabilități fizice.

Când fiica lor avea șapte luni, părinții au primit diagnosticul: fiica lor suferă de sindromul Laurin-Sandrow, o boală genetică extrem de rară. Mama înțelege puțin faptul că problema nu a fost recunoscută în prealabil: „Tot ce am cerut a fost ca copilul nostru să fie sănătos”, a declarat ea portalului „L’Aisne nouvelle”.

Nu a ratat niciodată un control de sarcină și a făcut o ecografie în fiecare lună. „Totul părea minunat”, își amintește părintele MickaëlNu a ratat niciodată un control de sarcină și a făcut o ecografie în fiecare lună. „Totul părea minunat”, își amintește părintele Mickaël

După naștere, copilul a fost transferat la spitalul din Amiens. Pediatrii tratați erau în pierdere la acea vreme. Foarte puține cazuri de sindrom Laurin-Sandrow au fost documentate în literatura medicală. „Mai puțin de 20”, spune tatăl, clătinând din cap. „Aveam șanse mai mari să câștigăm la loterie”, glumește mama lui Alice.

Părinții dau în judecată ginecologul
Acum o duc pe Alice la fizioterapie de trei ori pe săptămână, pe lângă vizitele la medic și examinările. În septembrie anul trecut, fetei i-a fost amputat un picior și a fost efectuată o operație majoră la mână.

Pe 21 mai, a doua manșă urmează să fie îndepărtată. „Cealaltă mână este de așteptat să fie supusă unei intervenții chirurgicale în octombrie. Din moment ce Alice nu are un deget mare, ei iau un deget suplimentar pentru a-l plasa în locul degetului mare”, explică Mickaël. Acest lucru ar trebui să permită copilului să apuce obiecte în viitor.

Părinții lui Alice iau acum măsuri legale împotriva ginecologului care a supravegheat sarcina. „El a fost capabil să indice sexul copilului, dar nu a văzut că avea 26 de degete, că piciorul stâng era curbat, că piciorul stâng nu avea tibie, piciorul era la înălțimea genunchiului!”, a declarat avocatul familiei, Christophe Donnette, într-un tribunal din Saint-Quentin.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Creatoarea de modă Miuccia Prada împlinește 75 de ani

  Moda ei ar trebui să fie utile în primul rând. Și ar trebuit să apeleze la toată lumea: de la copii la adulți. Creatoarea italiană de modă Miuccia Prada însăși…

  Cel mai rău mod de a vă încărca telefonul: o greșeală obișnuită pe care mulți o fac

  Fiecare dintre noi folosește un telefon mobil. Este greu să ne imaginăm viața fără acest dispozitiv. Nu este un secret că ne folosim telefoanele atât de mult încât uneori chiar…