30 de euro – șocul prețului cafelei se profilează

Prețurile cafelei vor crește brusc în viitorul apropiat – și acesta este un lucru bun, potrivit unui expert.

Într-un interviu pentru Der Spiegel, expertul în cafea Steffen Schwarz are vești proaste în bagaj: „Prețurile cafelei vor crește pe termen mediu și lung și foarte semnificativ”. Post-scriptum: „Acest lucru este, de asemenea, necesar.”

Cafeaua a devenit acum o marfă ieftină produsă în masă, așa cum oricine a călătorit vreodată în regiunile în creștere poate vedea rapid. Schwarz oferă un exemplu în acest context. „Un cultivator de cafea din Mexic mi-a spus odată că bunicul său ar putea cumpăra un alt camion dintr-un camion încărcat cu cafea. Ani mai târziu, o încărcătură a nepotului său a fost suficientă pentru a cumpăra două perechi de pantaloni.

Cu toate acestea, creșterea recentă a prețurilor nu are nimic de-a face cu o remunerație mai bună pentru cultivatorii de cafea, ci are motive complet diferite.Sa schimbat gustul Cafelei Robusta.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Creatoarea de modă Miuccia Prada împlinește 75 de ani

  Moda ei ar trebui să fie utile în primul rând. Și ar trebuit să apeleze la toată lumea: de la copii la adulți. Creatoarea italiană de modă Miuccia Prada însăși…

  Cel mai rău mod de a vă încărca telefonul: o greșeală obișnuită pe care mulți o fac

  Fiecare dintre noi folosește un telefon mobil. Este greu să ne imaginăm viața fără acest dispozitiv. Nu este un secret că ne folosim telefoanele atât de mult încât uneori chiar…