Postările prietenilor vor fi afişate în ordine cronologică inversă, pe o filă dedicată
Facebook a lansat joi, 21 iulie, o nouă funcție, care le permite utilizatorilor să vadă postările în ordine cronologică inversă, mai degrabă decât conținutul care a fost clasat de un algoritm. Denumit „Feeds”, instrumentul este o filă dedicată în aplicația Facebook care arată toate cele mai recente postări de la prietenii utilizatorilor. Principalul flux de știri va fi acum cunoscut sub numele de „Acasă” și va acționa mai mult ca un „motor de descoperire” bazat pe obiceiurile online ale oamenilor, a spus compania.
Facebook reîncălzește o ciorbă din trecut!
„Una dintre cele mai solicitate funcții pentru Facebook este să se asigure că oamenii nu ratează postările prietenilor. Așa că astăzi lansăm o filă Feeds în care puteți vedea postările de la prietenii, grupurile, Paginile și altele, separat, în ordine cronologică”, a spus CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook, de joi. Potrivit site-ului cnbc.com, Meta îl folosește din ce în ce mai mult pe Zuckerberg, așa cum se dezvăluie cel mai recent produs al său, fondatorul companiei anunțând mai multe noi actualizări de funcții pe Facebook.
Funcția este programată să fie lansată la nivel global în săptămâna viitoare, inițial, pe telefonul mobil, a declarat un purtător de cuvânt al Meta. O versiune desktop este programată pentru lansare în următoarele câteva săptămâni. Este un semn important către o experiență de socializare mai elementară din trecut, inițiată de chiar de Facebook, în care fluxul s-a concentrat mai mult pe activitatea prietenilor și a familiei.
Furată de la Tiktok?!
Făcând fila principală „Acasă” mai personalizată, Meta concurează și cu TikTok. Meta încearcă să imite succesul aplicației video deținute de chinezi, cu utilizatorii de Internet mai tineri, „Genia Z”, care a fost, în mare măsură, condus de algoritmul său de recomandare, care provoacă dependență. Acasă va include Reels, clona TikTok de la Meta, precum și povești și alt conținut personalizat. Facebook, Google și alte companii Big Tech sunt supuse unui control aprig din partea autorităților de reglementare, asupra modului în care platformele lor au remodelat societatea. Printre problemele cele mai controversate se numără utilizarea datelor personale ale oamenilor pentru a amplifica postările care alimentează mai mult angajament, cum ar fi știrile false, precum și publicitatea direcționată.