Nebunia de preț – cireșele costă deja 59 de euro

Într-o băcănie vieneză, prețul unui pachet de cireșe provoacă groază: un coș cu fructe costă 59 de euro.
În ultimele luni, inflația din Austria a adus dificultăți financiare mii de familii. În timp ce prețurile la combustibil și la energie au crescut, creșterile de preț nu s-au oprit nici la supermarketurile locale. După cum a raportat deja „Heute”, chiar și roșiile cherry costă acum 15 euro.

Un reporter cititor a luat cunoștință de următorul ciocan de inflație: a descoperit un mic coș cu cireșe într-un magazin alimentar. Clientul a fost îngrozit de preț: se spunea că fructele ar costa 59 de euro. „De fapt, ar trebui să asiguri fiecare cireș de furt”, glumește vieneza în discuția „Azi”.

Oferta speciala pentru clienti speciali
După cum a confirmat pentru „Heute o purtătoare de cuvânt a Spar”, respectivele cireșe de lux au fost disponibile doar pentru o perioadă scurtă de timp în două supermarketuri vieneze, la adrese elegante ale orașelor. „Ambele piețe sunt cunoscute pentru gama specială pe care o deținem acolo pentru anumiți clienți care caută exact aceste specialități din nou și din nou”, explică ea.
Acestea erau așadar cireșe speciale care erau oferite în afara sezonului european. Fructul este oferit în prezent din Italia și de săptămâna viitoare din Spania. Pretul pentru 500g: 4,99 euro. „De îndată ce vor fi cireșe locale, bineînțeles că le vom avea și noi”, se încheie. Asa ca daca vrei sa astepti fructele din Austria, va trebui sa astepti pana in iunie.
 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  BYD în Germania – Șefii auto din Germania tremură în fața acestui manager chinez

  Compania multinațională chineză BYD, cunoscută anterior în Germania doar ca producător de mașini electrice, se confruntă cu dificultăți neprevăzute în țara de origine a automobilului. Peste tot, lucrurile sunt în…

  Președintele Chinei, Xi, vrea să ridice relațiile cu Ungaria la un „nivel înalt”

  După Serbia, Ungaria l-a primit cu mari eforturi și pe președintele Chinei, Xi Jinping. Soldații călare s-au aliniat joi la Budapesta pentru a-l întâmpina pe șeful statului chinez de către…