104 euro pentru două picioroange și șapte beri din spumă

Șapte beri și 2 picioroange pentru un total de 115 euro (cu bacșiș) au fost acum plătite de un austriac.

„Dacă te duci acolo, trebuie să iei în calcul faptul că nu va fi ieftin”, a declarat un medic în vârstă de 50 de ani din Austria Inferioară pentru „Today”. Pentru două porții de picioroangă cu o salată mică și șapte beri, a plătit în cele din urmă 115 euro cu un bacșiș. Prețul obișnuit: 103.60 euro.

Mâncarea a fost bine, berea a fost gustoasă. Ceea ce este izbitor, cu toate acestea, este capul mega de spumă. „Suntem departe de 0,5 litri, șapte beri au fost deci de maximum 2,5 litri. Prețul pe Krügerl: 5,60 euro.” O privire asupra meniului restaurantului cult vienez arată prețuri destul de moderate pentru băuturi și mâncare: O Coca-Cola pentru 3,90 euro sau o jumătate de pui la grătar pentru puțin sub 10 euro.

„În primul rând, oamenii merg acolo pentru picioroange și bere, presupun. Și nu sunt tocmai ieftine”, continuă medicul. Potrivit oaspetelui, serviciul a fost mai bun: „În urmă cu 25 de ani, mai erau chelneri experimentați acolo care ridicau 3 tăvi pline și aveau mereu o imagine de ansamblu. În zilele noastre este extrem de dificil să găsești personal adecvat în industria de catering.”

Când s-a deschis în martie, restaurantul a fost literalmente luat cu asalt – în ciuda a 5,60 euro pentru Krügerl. Au avut „calculat bine”, creșterile de prețuri au fost „moderate”, se spunea în martie 2023, ca răspuns la o solicitare „Astăzi”. Contextul în acest sens este creșterea masivă a prețurilor la achiziții, materii prime și, desigur, costuri ridicate cu energia .

Ceea ce i-a surprins însă pe austriecii. Se plânge constant de creșterile de prețuri, dar nu a existat niciun semn în acest sens în restaurant”.”

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  BYD în Germania – Șefii auto din Germania tremură în fața acestui manager chinez

  Compania multinațională chineză BYD, cunoscută anterior în Germania doar ca producător de mașini electrice, se confruntă cu dificultăți neprevăzute în țara de origine a automobilului. Peste tot, lucrurile sunt în…

  Președintele Chinei, Xi, vrea să ridice relațiile cu Ungaria la un „nivel înalt”

  După Serbia, Ungaria l-a primit cu mari eforturi și pe președintele Chinei, Xi Jinping. Soldații călare s-au aliniat joi la Budapesta pentru a-l întâmpina pe șeful statului chinez de către…