Frauda fiscală în principal în construcții, comerț și transporturi

Anchetatorii fiscali, o unitate specială din cadrul Oficiului Antifraudă, au închis 210 cazuri anul trecut și au făcut 48,46 milioane de euro din impozite restante. Aceste cifre au fost prezentate luni de ministrul de finanțe Magnus Brunner (ÖVP) la conferința de presă a controalelor fiscale. Inspectori s-au axat pe industria construcțiilor cu facturi nedeclarate și ore suplimentare neînregistrate, im frauda în materie de TVA și in industria transporturilor.

„Evaziunea fiscală nu este o infracțiune banală”, a spus Brunner. „Evazioniștii fiscali se confruntă cu sancțiuni de până la dublarea sumei „.

Comparată cu veniturile totale din taxe și impozite, cele aproape 50 de milioane de euro reprezintă o sumă extrem de mică. Acest lucru ar putea fi interpretat în sensul că nu există aproape nicio fraudă fiscală în Austria sau că aceasta este rar detectată.

Cred că onestitatea fiscală în Austria este încă foarte, foarte ridicată”, a declarat Alfred Hacker, președintele Oficiului pentru Combaterea Fraudei.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  BYD în Germania – Șefii auto din Germania tremură în fața acestui manager chinez

  Compania multinațională chineză BYD, cunoscută anterior în Germania doar ca producător de mașini electrice, se confruntă cu dificultăți neprevăzute în țara de origine a automobilului. Peste tot, lucrurile sunt în…

  Președintele Chinei, Xi, vrea să ridice relațiile cu Ungaria la un „nivel înalt”

  După Serbia, Ungaria l-a primit cu mari eforturi și pe președintele Chinei, Xi Jinping. Soldații călare s-au aliniat joi la Budapesta pentru a-l întâmpina pe șeful statului chinez de către…