BYD în Germania – Șefii auto din Germania tremură în fața acestui manager chinez

Compania multinațională chineză BYD, cunoscută anterior în Germania doar ca producător de mașini electrice, se confruntă cu dificultăți neprevăzute în țara de origine a automobilului. Peste tot, lucrurile sunt în plină expansiune pentru compania agresivă din Shenzhen. Nu aici. Acum, China trimite cel mai dur șef din casă.

Nu este neobișnuit ca o mașină să mucegăiască și chiar să miroasă pe ruta maritimă lungă din China. Problema poate fi rezolvată. Cu toate acestea, nu creează o stare bună, mai ales dacă unul sau celălalt specimen alunecă în timpul curățării, așa cum a raportat recent „Handelsblatt”.

Dar dacă vehiculele de ultimă generație sunt încă la dealer pentru o lungă perioadă de timp, acestea sunt dificil de vândut la prețul inițial, chiar dacă nu conțin ciuperci. Acest lucru nu se datorează numai posibilelor actualizări ale modelului sau noilor versiuni de pe piață, ci mai ales bateriei, care este cea mai populară atunci când este proaspătă. La urma urmei, software-ul, care este aproape inima mașinilor de astăzi, mai degrabă decât unitatea, poate fi actualizat de la distanță, ceea ce este un plus.

Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient pentru BYD. Compania, a cărei abreviere înseamnă „Construiește-ți visele”, nu se confruntă cu un vis chiar acum, ci cu un coșmar în Germania. Aici, BYD a pus exact 393 de vehicule pe șosele în primul trimestru, iar Autoritatea Federală pentru Transport Auto determină o cotă de piață de 0,1%. Acest lucru înseamnă că observarea unor modele precum „Atto 3” pe drumurile germane este aproape la fel de rară ca și cele ale unui prototip.

Problemele actuale ale chinezilor din Germania nu pot fi observate pe nicio altă piață. Acest lucru nu este susținut doar de cifrele de vânzări din restul lumii: BYD și-a crescut vânzările de mașini electrice în aprilie la 313.000 de la 210.000 în aceeași lună a anului trecut, ceea ce reprezintă aproape 30%. Acest lucru este în prezent recompensat și de prețul acțiunilor companiei, care tocmai a urcat la un nivel de puțin sub 27 de euro după o scădere în februarie. În 2022, însă, era deja de 41 de euro.

Profiturile au crescut în prezent cu unsprezece procente – în ciuda reducerilor care sunt acum obișnuite, în ciuda disputelor comerciale chinezo-americane, în ciuda presupusei scăderi a mobilității electrice.

Dacă lucrurile merg bine peste tot, de ce nu și în patria automobilului? Stella Li ar trebui acum să afle – și să o îmbunătățească cât mai curând posibil. Împreună cu ea, BYD își trimite managerul de criză de top în Europa. Acesta este destinat să liniștească comercianții cu amănuntul și să provoace entuziasm pe piață. Oficial vicepreședinte senior al BYD Company, compania-mamă a BYD Auto, și șef al filialei americane, ea este un fel de adjunct al fondatorului și șefului ca o eminență .

Fiul fermierului, Wang, desigur miliardar de o lungă perioadă de timp, a fondat BYD în 1998 și a dezvoltat compania în cel mai mare producător mondial de baterii pentru telefoane mobile. Apartenența sa la Partidul Comunist Chinez nu ar fi trebuit să-i afecteze ascensiunea. În 2003, BYD Auto a fost fondată prin preluarea unui producător mai mic. BYD este acum lider de piață în China, cu mult înaintea VW ChartIcon și numărul doi la nivel mondial

Stella Li, die einen Masterabschluss in Statistik besitzt, verantwortet in diesem Gefüge sowohl die Tagesproduktion als auch die strategische Planung. Seit 1996 ist sie bei BYD, und Europa ist ihr aus Frühzeiten der Elektromobilität bekannt. Sie gründete immerhin das erste Büro des chinesischen Herstellers, 1999 in Rotterdam. Als Architektin des unbestreitbaren Erfolges in Nord- und Südamerika traut man ihr zu, die Eigenheiten des europäischen und besonders des deutschen Marktes in den Griff zu bekommen. Kollegen beschreiben sie als konziliant im Umgang, aber knallhart in der Sache.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Președintele Chinei, Xi, vrea să ridice relațiile cu Ungaria la un „nivel înalt”

  După Serbia, Ungaria l-a primit cu mari eforturi și pe președintele Chinei, Xi Jinping. Soldații călare s-au aliniat joi la Budapesta pentru a-l întâmpina pe șeful statului chinez de către…

  Frauda fiscală în principal în construcții, comerț și transporturi

  Anchetatorii fiscali, o unitate specială din cadrul Oficiului Antifraudă, au închis 210 cazuri anul trecut și au făcut 48,46 milioane de euro din impozite restante. Aceste cifre au fost prezentate…