Fiul sefului mafiot Totò Riina este acum „persona non grata” in Corleone

Salvuccio nu a trebuit niciodată să meargă la școală. I s-a dat mereu tot ce-și dorea. Familia sa a fost un paradis al securității, își amintește el în cartea sa autobiografică Viața de familie. El a primit întotdeauna o mulțime de dragoste și a învățat virtutea de respect – în special cea a tatălui său. O copilărie perfectă în Corleone? O familie exemplară în Sicilia?

Cu greu, pentru că tatăl idolatru al lui Salvatore Giuseppe „Salvuccio” Riina a fost Salvatore „Totò” Riina: cunoscut sub numele de „șeful șefilor”, temut ca „Bestia” Cosa Nostra. Riina Senior (1930-2017) este considerată în continuare cel mai brutal și însetat de sânge lider al tuturor clanurilor mafiote.

Dar pentru salvuccio Riina, acum în vârstă de 45 de ani, nimic din toate acestea nu contează: „Cine sunt eu să-l condamn pe tatăl meu?”, a întrebat el polemic într-un interviu televizat care a provocat indignare în toată Italia. Singurul lucru care contează pentru el este că tatăl său l-a iubit și l-a învățat valorile vieții. De exemplu, dragostea de familie și de casă.

S-a întors la Corleone – care a câștigat faima mondială și prin trilogia mafiotă The Godfather a lui Francis Ford Coppola, dar pe care mulți oameni din Sicilia nici măcar nu pretind că o cunosc – după ce a locuit mulți ani în nordul Italiei. Acum a fost atras înapoi la locurile copilăriei sale. Cu toate acestea, majoritatea micului oraș de la sud de Palermo, care are o populație de 10.000 de locuitori, nu-i place deloc acest lucru.

„Nu vă vrem aici, ieșiți de aici
Consiliul local a declarat-o pe Riina persona non grata și îi cere să plece din Corleone – pentru totdeauna. Unul este obosit de a fi întotdeauna asociate numai cu personajul de film al nașului și cu clanul ucigaș Riina. „Nu te vrem aici, ieși”, a titrat Palermo Today.

Pentru primarul Nicolò Nicolosi, este intolerabil faptul că Riina Junior nu s-a distanțat niciodată de crimele tatălui său și ale clanului său. Pagubele pe care această familie le-a provocat orașului sunt „grave și aproape ireparabile”.

Între timp, Salvuccio Riina se consideră victima unei dezbateri fantomă și preferă să încerce să-și promoveze autobiografia, care va fi publicată în curând în limba maghiară. Dar chiar și sora sa Lucia a trebuit să realizeze că nu este ușor să valorifice istoria familiei mafiote: Restaurantul ei din Paris cu numele evident Corleone a dat faliment după câteva luni. (Gianluca Wallisch, 12.5.2023)

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Este posibil ca Rusia să fi atacat mii de zboruri britanice de vacanță

  Între august 2023 și martie 2024, au fost înregistrate probleme de navigație prin satelit pe un total de 46.000 de zboruri. Potrivit Daily Mail, Rusia este suspectată că a efectuat…

  Iohannis, despre disfuncţionalităţile care au apărut în Air Schengen

  Există zone în care „nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în Air Schengen”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a fost întrebat dacă are cunoştinţă…