Xiaomi Watch S1 Active, în teste: un ceas digital inteligent, cu viață proprie!

Pentru fanii sportului, Xiaomi Watch S1 Active reprezintă o intrare bună în lumea smartwatch-urilor de fitness. Dar, uneori, acesta are o viață proprie.Nu vă faceți griji! Când vine vorba de hardware, Xiaomi oferă un dispozitiv impresionant, cu Smartwatch S1 Active! Prelucrarea este de top, operarea este ușoară, setarea este simplă și precizia senzorilor este bună! Pe partea de software, totuși, ceva de genul „fantomă în aparat” a fost observat în test. Din când în când, ceasul declanșează funcții pe care nu ar trebui să le activeze sau își dezvoltă o viață proprie, atunci când este asociat cu smartphone-ul. Acestea nu sunt incidente dramatice, dar sunt, cu siguranță, vizibile. Dar actualizările ar putea rezolva curând  problemele!

Dar mai întâi, să vedem cu ce avem de-a face! Xiaomi Watch S1 Active este disponibil în culorile clasice albastru închis, alb și negru, pentru 179 de euro. Poate fi asociat cu smartphone-uri Android și iOS prin Bluetooth și multe alte lucruri sunt, de asemenea, disponibile la acest ceas inteligent standard, cu mai multe variante, la diametrul de 46 de milimetri la afișajul AMOLED HD de 1,43 inchi (466 x 466 pixeli, 60 Hz), inclusiv la cea care respinge apa și transpirația. Brățara din silicon poate fi schimbată cu orice curea standard de ceas, de dimensiunea corectă. În plus, ceasul este rezistent la apă (5 ATM) și, prin urmare, potrivit pentru înot.

Ceas inteligent, incredibil de ușor și subțire!

Pe de altă parte, două lucruri se observă atunci când puneți pe mână ceasul Xiaomi, chiar de la început: cu o grosmime de doar unsprezece milimetri, Xiaomi Watch S1 Active este foarte plat și, la doar 36 de grame, incredibil de ușo!. După puțin timp, acesta abia îl veți observa, la încheietura mâinii! Greutatea redusă se datorează, probabil, utilizării plasticului- chiar și display-ul este protejat de un ecran de plastic! Sună destul de ieftin, dar, în practică, manopera este bună și, în ciuda diferențelor clare față de ceasurile inteligente din metal și sticlă, produsul este greu susceptibil la zgârieturi și altele asemenea distrugeri.

Impresia bună continuă atunci când acționați ceasul. El se cuplează rapid cu smartphone-ul, navigarea prin meniu este clară (chiar dacă câteva simboluri ar fi trebuit să se refere mai clar la funcțiile stocate) și, chiar și după ce v-ați jucat câteva minute, nivelul bateriei ceasului scade greu. Cu toate acestea, unele dintre aceste puncte forte ar trebui puse ulterior, în perspectivă, în test. Un lucru rămâne sigur: display-ul are o luminozitate bună și se adaptează la condițiile din jur! Când stați întins la soare, aveți toate informațiile, clar, la vedere.

Ceas șic, cu excelență sportivă!

Spatele ceasului arată că nu aveți neapărat de-a face cu un dispozitiv premium, așa cum se întâmplă, adesea, cu dispozitivele mai ieftine, el este încărcat printr-un cablu, într-un suport de încărcare cu pini. La ceasurile mai scumpe, pe de altă parte, există, de obicei, suporturi de încărcare fără pini și opțiunea de a le încărca wireless. Cu toate acestea, per total, impresia generală a ceasului este sportivă, valoroasă și șic și chiar nu ar trebui să vă plângeți de manoperă! Xiaomi oferă și fețe de ceas destul de drăguțe, cu care smartwatch-ul poate fi personalizat de la clasic, la sport sau la “ciudat”. Noul ceas inteligent de la Xiomi înregistrează excelent și activitățile sportiv!. Spre deosebire de mulți alți producători, GPS-ul este înregistrat în câteva momente, înregistrarea documentează chiar și cele mai mici curbe de pe traseele de alergare, foarte precis și nu oferă aproape niciun tur „pătrat” pe harta aplicației! Același lucru este valabil și pentru puls, care este similar cu datele de la dispozitivele profesionale din înregistrare. Apropo de aplicație: Toate datele despre sport, somn, stres și ritm cardiac pot fi citite pe ceas, dar există mai multe detalii în noua aplicație „Mi Fitness”. Datele de fitness pot fi exportate către alte servicii.

Există o „fantomă în aparat?!

Cu toate acestea, după o lungă și complexă testare, viața proprie a ceasului a devenit evidentă! Așa că a fost destul de greu să ai o notificare push permanentă și un simbol info că ceasul este conectat la smartphone și să dispară de pe ecranul telefonului mobil și, chiar și atunci, a reapărut de la sine. De câteva ori, smartphone-ul a indicat, de asemenea, că ceasul nu a fost împerecheat, deși aplicația și ceasul au susținut altfel. Iar unele activități de fitness au putut fi apelate în aplicație doar cu o întârziere de câteva minute, iar de câteva ori, nici măcar nu au apărut niciodată!

O „fantomă în dispozitiv”?! Deși anomaliile nu au stricat impresia generală bună a ceasului, ele au fost întâlnite, în mod repetat, în cadrul testului. Cu toate acestea, două actualizări de software în timpul perioadei de testare au remediat imediat unele dintre aceste deficiențe – ceasul revine la ecranul de pornire, când afișajul este în standby, în loc să rămână, pur și simplu, în meniul apelat anterior sau în aplicația care a fost atinsă. Totuși, ceea ce încă nu funcționează complet fiabil: afișajul nu este întotdeauna activat de o mișcare a încheieturii mâinii, ci, uneori, atunci când este întins pe masă.

Funcțiile mănâncă timpul de execuție

Când vine vorba de baterie, care are o capacitate de 470 mAh, impresia este dublă. Așa cum este livrat din fabrică, durata de funcționare este mare, ceasul funcționează timp de zece zile și chiar mai mult, fără probleme. Dacă cercetați setările, puteți vedea rapid de ce. În mod implicit, multe funcții sunt dezactivate sau restricționate – cum ar fi afișajul permanent, măsurarea continuă a ritmului cardiac, măsurarea saturației de oxigen sau acoperirea ecranului, pentru modul de repaus. Dacă porniți totul, creșteți luminozitatea afișajului și creșteți timpii de oprire automată, aparatul devine puțin aglomerat. Ceasul inteligent funcționează normal patru până la cinci zile, iar dacă este folosit intens, două până la trei zile. Cu toate acestea, el poate încărcat relativ rapid – o încărcare completă este finalizată în mai puțin de două ore. Există și alte funcții, care pot fi dezactivate, în loc să fie activate. Deci, dacă nu faci sport și vrei să folosești ceasul ca pe un „ceas” pur, poți chiar să-l rulezi până la trei săptămâni. Sistemul de operare intern al ceasului MIUI Watch ar trebui să fie, în sine, foarte eficient din punct de vedere energetic, doar că numeroasele funcții atentează la durata lungă de funcționare.

Adevăratul dezavantaj este prețul intern

În afară de asta, ceasul oferă tot sau aproape tot ceea ce știi, de la ceasurile inteligente clasice. Doar afișajul nu a putut fi activat în teste, prin atingerea acestuia cu un deget, ci doar cu mișcări ale încheieturii mâinii sau cele două butoane din partea dreaptă a carcasei. În caz contrar, există monitorizarea și analiza tradițională a somnului, diferite moduri și înregistrări sportive, măsurarea ritmului cardiac și a stresului și înregistrarea saturației de oxigen. Sunt posibile și unele funcții suplimentare, cum ar fi plata contactless (Mastercard) sau redarea de muzică. 

Xiaomi Watch S1 Active în teste: Când lucrurile devin sportive, ceasul inteligent își arată punctele forte!

Pe de altă parte, ne lipsesc și câteva funcții, cum ar fi opțiunea de a putea răspunde la mesajele de pe smartphone, care sunt afișate pe afișaj. Per total, Xiaomi Watch S1 Active este un ceas foarte bine realizat, care strălucește prin funcțiile sale sportive. Dacă Xiaomi va îmbunătăți și anomaliile menționate, ar deveni o recomandare fierbinte pentru pasionații de fitness! Dacă preferați o carcasă din metal prețios și încărcarea wireless, puteți folosi Xiaomi Watch S1 (fără Active). Acesta este și cel mai mare dezvantaj, pentru că S1 este, de fapt, mai scump decât Active, la prețul de 230 de euro, dar Xiaomi l-a redus în prezent (din 15 iunie 2022) la 169 de euro, în timp ce Active rămâne la 179 de euro.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Rețeaua 3G va fi închisă – multe telefoane mobile vor fi în curând inutilizabile

  Furnizorii de telefonie mobilă vor opri rețeaua 3G până la sfârșitul anului. „Astăzi” explică ce înseamnă acest lucru pentru tine și ce ar trebui să faci. Cei trei mari furnizori…

  Telefoanele Android au o caracteristică utilă despre care aproape nimeni nu știe

  Smartphone-urile Android moderne funcționează acum atât de bine încât cu greu trebuie să dai o mână de ajutor. Totul funcționează ca un ceas și aproape ca prin magie. Cu toate…